У Кернеса віддали підозрілому контрагенту 12 мільйонів на суперкоштовний ремонт вулиць
12.08.2015   //  

Департамент будівництва та шляхового господарства Харківської міськради 5 липня уклало з ТОВ «Дорожньо-будівельна компанія «Уровень» угоди на капітальний ремонт вулиць Харкова на суму 12,35 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

ДБК «Уровень» повинна провести капітальний ремонт на двох вулицях – Галана та Туркестанській.

Капітальний ремонт вулиці Галана коштуватиме 7,40 млн грн. За ці кошти фірма повинна замінити асфальт на площі 5 тис кв м, також буде перекладено 3,50 тис кв м тротуарів. Таким чином, середня вартість ремонту складе близько 870 грн. за квадратний метр. Разом з тим, середня ціна капітального ремонту вулиці в Україні сьогодні складає біля 300-400грн/кв м.

Також технічними завданнями передбачено заміну 2 тис м бортових каменів, підняття оглядових колодязів, встановлення пандусів та кронування дерев. При виконанні робіт на одній половині проїжджої частини дороги на іншій буде організовано рух автотранспорту.

Згідно даних Google maps, ремонтні роботи відбудуться на дільниці дороги довжиною в 550 м.

На вулиці Туркестанській роботи коштуватимуть 4,95 млн грн. Технічним завданням передбачено заміну асфальту на площі 5,45 тис кв м та перекладання тротуарів на площі в майже 1,10 тис. м. Таким чином, середня вартість 1 кв м ремонту вулиці становить біля 700 грн. На Туркменській також передбачено заміну бортових каменів, підняття оглядових колодязів, встановлення пандусів та кронування дерев.

Конкурентами «ДБК «Уровень» під час торгів за обидва лоти були харківські фірми ТОВ «Індастріал білдінг груп» та ПАТ «Південспецатоменергомонтаж».

Власниками ТОВ «Індастріал білдінг груп» є Владислав Кутовий та компанії «Спецстроймонтаж-інтер» і «Спецбудмонтаж-інвест». Одним з основних засновників останніх двох фірм є народний депутат Анатолій Денисенко (позафракційний), який в минулому складі Верховної Ради входив до фракції Партії регіонів.

Власником ПАТ «Південспецатоменергомонтаж» є позфракційний депутат Харківської облради та голова регіональної галузевої ради з питань будівництва Олександр Харченко.

ТОВ «Дорожньо-будівельна компанія «Уровень» заснували депутат Чугуївської райради Валерій Пєвнєв, обраний від Партії регіонів, та компанія з управління активами «Фінекс-капітал» Ігоря Когута та Лади Крімерман.

На початку липня ДБК «Урівень» отримала від Харківської мерії на ремонт доріг підрядів на 40,37 млн грн. Фірма фігурувала серед підозрілих контрагентів по реконструкції парку Горького у Харкові, список яких склав УБОЗ ГУМВС України в Харківській області.