Обленерго Суркіса найняло рідну фірму своїх же менеджерів за 55 мільйонів (додано)
12.08.2015   //  

(додано повідомлення Д.Долішнього)

ПАТ «Прикарпаттяобленерго» 30 липня за результатами тендеру уклало угоду з ПП «Альфа Енерго Груп» на будівельно-монтажні роботи вартістю 55,00 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Кошти призначені на будівництво повітряних ліній електропередач, розвантажувальних трансформаторних підстанції, кабельних ліній, заміну силових трансформаторів, монтаж приладів обліку електроенергії.

ПП «Альфа Енерго Груп». Компанія зареєстрована на Маргариту Ульянову, яка до того була директором фірми. У 2012 році власником було ТОВ «ІМС-Україна», що належить ТОВ «КУА «Західна інвестиційна група» Зоряна Михайляка. Раніше власниками «ІМС-Україна» були Ярослав Якубовський і Дмитро Долішній. У 2008 році Долішній заснував громадську організацію «Прикарпатська асоціація муніципального розвитку» разом із головою правління «Прикарпаттяобленерго» депутатом Івано-Франківської міськради від «Фронту змін» Олександром Бубном, його заступником по обленерго Василем Костюком (очолював тендерний комітет на цих торгах), а також Сергієм Синицею, котрий відомий як лідер профспілкової організації «Прикарпаттяобленерго».

Єдиним конкурентом на тендері з пропозицією 65,00 млн грн. було ТОВ «ЕлектроПолюс-ІФ» Степана Лосика.

«Прикарпаттяобленерго» контролюється структурами власника київського «Динамо» Ігоря Суркіса.

У «Віснику держзакупівель» опубліковані дані про підряди «Альфа енерго груп» від «Прикарпаттяобленерго» з 2013 року на суму 155,39 млн грн.

Після опублікування цієї інформації до «Наших Грошей» надійшов лист за підписом Дмитра Долішнього. Він повідомив, що справді був засновником громадської організації, проте наразі немає стосунку до неї, як і О.Бубен. Також Долішній повідомив, що С.Синиця помер у 2014 році.