Відомому розпильщику дали закопати в портове дно 290 мільйонів втричі дорожче від часів Януковича (додано)
11.08.2015   //  

(додано дані щодо зміни вартості угоди)

ДП «Адміністрація морських портів України» 3 серпня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Техморгідрострой Миколаїв» на днопоглиблення підхідних каналів і акваторій Бердянського та Маріупольського морських портів на 290,31 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

30 грудня Адміністрація морпортів внесла зміни до угоди, збільшивши його вартість до 298,02 млн грн. Кошторис підняли через наявність імпортної складової у розмірі $9 млн (без ПДВ), що становить 79,81% від вартості угоди і дорівнює у еквіваленті 188,89 млн грн.

Орієнтовний обсяг експлуатаційного днопоглиблення по Бердянському порту становить 1,4 млн кубометрів грунту, по Маріупольському – 0,8 млн кубометрів. Відтак виїмка одного кубометру становитиме в середньому 132 грн.

Усі роботи треба виконати до кінця 2015 року.

«Техморгідрострой Миколаїв» зі статутним капіталом 60,5 тис грн. зареєстровано на Олексія Буштрука.

Єдиним конкурентом на тендері з різницею 0,8% було ТОВ «Іріда» (Херсон) Елли Скородинської та Світлани Кузнецової.

Буштрук був співзасновником фірми ТОВ «Никморгидрострой» разом з головним інженером Дніпро-Бузького морського порту Олександром Мусієнком і замначальника ВСП «Портопункт Очаків» ДП «Миколаївський морський торговельний порт» Костянтином Сизовим.

У січні 2014 року «Адміністрація морських портів України» віддала «Техморгідрострой Миколаїв» підряд на технічне обслуговування Бузько-Дніпровсько-Лиманського каналу вартістю 57,87 млн грн. Тоді виїмка грунту мала коштувати близько 58 грн. за кубометр.

В 2012 році «Бердянський морський торговельний порт» наймав фірму Буштрука на розчистку дна по 47 грн. за кубометр. За розіграш цього тендеру Антимонопольний комітет оштрафував «Техморгідрострой Миколаїв». В АМКУ вирішили, що фірма Буштрука узгодила свої дії з єдиним конкурентом, який пропонував послуги лише на 3% дорожче. Тобто тоді різниця на тендері була ще більшою, ніж на вищеописаних торгах по розчистці дна Бердянського та Маріупольського морських портів – 0,8%. І ціна виїмки одного кубометру тоді була втричі меншою ніж зараз. При тому, що валютна складова у цих роботах – не значна.