Дружина екс-начальника Чопської митниці хоче приватизувати землю під кафе в охоронній зоні пам’ятки архітектури
10.08.2015   //  

Ужгородська міська рада планує продати Тамарі Штроблі 0,017 га на вул. Ф.Ракоці,4. Вартість продажу складе 74 тис грн. Про це пише Закарпаття онлайн.

Проект рішення про передачу землі у приватну власність вже двічі виноситься на засідання міськради.

Раніше журналісти видання «Про Захід» з’ясували, що йдеться про ділянку під приватним кафе у внутрішньому дворику пам’ятки архітектури національного значення амбару та винного льоху ХVIII cт., відомої ще як «Совине гніздо». За даними депутата міськради Ольги Травіної, частина приміщень правого крила «Совиного гнізда» були вилучені з комунальної власності у 2006-2010 рр. за мера Сергія Ратушняка. Травіна стверджує, що земельна ділянка, яку хоче викупити пані Штробля, є територією, що входить до охоронної зони комплексу «Совине гніздо». Травіна пообіцяла, що як депутат за це рішення голосувати не буде.

У липні цього року виконком Ужгородської міськради підписав договір вартістю 16,10 млн грн. на реконструкцію вищезгаданого льоху. Роботи планують закінчити в жовтні цього року. Раніше мерія Ужгорода отримувала грант на цю реконструкцію в сумі 860 тис євро в рамках проекту «Ярослав-Ужгород: спільна ініціатива для покращення туристичної привабливості історичних міст-побратимів» в рамках Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2007-2013 рр.

Від «Наших Грошей»:

Тамара Штробля є дружиною Йосифа Штроблі, екс-начальника Чопської митниці (2004-2010 рр.).

За даними реєстру майнових прав, за адресою вул. Ф.Ракоці,4 Тамарі Штроблі належить приміщення площею 33,5 кв.м. Наразі Тамара Штробля орендує вищезгадану земельну ділянку по договору до 2019 року. Річна орендна плата складає 10,7 тис грн.