Апаратник Петренка прилаштував свою дружину на високу посаду у вертикалі Мінюсту
10.08.2015   //  

Директором держпідприємства «Інформаційно-ресурсний центр», яке веде Єдиний державний реєстр юр осіб, є Оксана Волошина, дружина керівника служби міністра юстиції В’ячеслава Волошина.

Оксана Волошина очолила підпорядковане Мін’юсту держпідприємство у січні 2015 року. У відкритих джерелах відсутні дані про відкриті конкурси на очільника «ІРЦ».

При цьому її В’ячеслав Волошин очолив службу міністра юстиції Павла Петренка (член «Народного фронту») весною 2014 року. Тобто вона була призначена на посаду коли її чоловік вже займав високу посаду у Мін’юсті.

В’ячеслав Волошин також є помічником на громадських засадах народного депутата від «Народного фронту» Дмитра Сторожука, який минулого року кілька місяців очолював Державну виконавчу службу, підпорядковану Мін’юсту.

Нагадаємо, Павло Петренко був засновником ТОВ «Адвокатська компанія «МЛгруп». Після його призначення міністром юстиції у 2014 році щонайменше шість представників цієї фірми зайняли високі посади у Мінюсті ті підпорядкованих йому відомствах, і це є найбільшим показником серед усіх інших приватних фірм, що делегували своїх представників у владні структури після Майдану 2014 року.