Мер Чернівців наклав вето на землю для «радикального» депутата облради
07.08.2015   //  

Міський голова Чернівців Олексій Каспрук Чернівців зупинив рішення сесії міської ради про виділення землі депутату обласної ради Назару Горуку. Про це пише molbuk.uа.

Мова йде про рішення Чернівецької міськради про надання дозволу Горуку на складання проекту відведення земельних ділянок на вул. Хоткевича 4 площею 0,10 у власність за рахунок земель запасу міста для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд.

На думку Каспрука, це рішення не відповідає вимогам законодавства та порушує права інших членів територіальної громади міста. Зокрема, цим рішенням був порушений принцип рівного права членів територіальної громади міста на отримання земельних ділянок за рахунок земель запасу.

Строк дії договору оренди земельної ділянки завершився 13 липня 2015 р. За інформацією мера, орендар не звернувся вчасно із заявою про поновлення договору, тому його дію у зв’язку із закінченням строку було припинено.

Назар Горук став депутатом Чернівецької обласної ради у 2010 році. Був керівником фракції ВО «Свобода». У квітні 2013 року написав заяву про вихід із партії. Під час парламентських виборів йшов до Верховної ради від Радикальної партії Ляшка. У 2014 році депутата сильно побили. Горук пов’язував цей інцидент з тим, що він ніби викрив «деякі факти виділення земельних ділянок та дерибан землі міста й області».