Держкомзем так відмовив фермеру в оренді землі, що вона продовжилася автоматично
07.08.2015   //  

Господарський суд Кіровоградської області зобов’язав Новоархангельску РДА поновити договори оренди з селянським господарством «Гордієнко Анатолія Анатолійовича» на дві земельні ділянки загальною площею 30,56 га. Відповідне рішення суд прийняв 23 липня.

На початку липня 2009 року між селянським  (фермерським) господарством «Гордієнко Анатолія Анатолійовича» та Новоархангельською районною державною адміністрацією було укладено два договори оренди на 21 га та 9 га ріллі сроком на 5 років.

У жовтні 2014 року Анатолій Гордієнко подав до обласного управління Держкомзему (нині Держгеокадастр) прохання укласти додаткову угоду про продовження оренди. В ході розгляду справи стало відомо, що Держкомзем своїм листом відмовив господарству в продовженні оренди. Але суд встановив, що господарство не отримувало відповідного листа, а Держкомзем його відправив уже після закінчення терміну, який відведений для відмови в поновленні оренди.

В ході судового розгляду виявилося, що господарство рік рік використовувало дві спірні ділянки для ведення сільського господарства без відповідних документів. Але суд трактував цей факт на користь поновлення договору оренди. Аргументами на користь господарства суд також назвав відсутність заборгованості по договору та відсутність листа з Держкомзему про відмову в поновленні співпраці.

Представник Держгеокадастру на судове засідання не з’явився.

Засновником селянського (фермерського) господарства «Гордієнко Анатолія Анатолійовича» є Анатолій Гордієнко. Гордієнко Анатолій. Керівником та підписантом виступає Гордієнко Олександр Анатолійович котрий має своє селянське (фермерське) господарства «Гордієнко Олександра Анатолійовича». Обидва фермерські господарства зареєстровані в селі Тишківка, Добровеличківського району.