Син віце-мера Кременчука за копійки орендує землю під готель в центрі міста
06.08.2015   //  

Компанія «Житлоінвест», директором якої є син віце-мера м. Кременчук на Полтавщині, орендує землю в центрі міста за 68 коп/кв.м. Про це йдеться відповіді податкової інспекції на запит депутата Автозаводської райради Оксани Піддубної, пише «ТелеграфЪ».

З 2007 року земельна ділянка площею 2996 кв.м. навпроти готелю «Кремінь» передана в оренду ТОВ «Житлоінвест» під будівництво готельно-адміністративного комплексу. Територію огороджено, але роботи досі не розпочаті.

Депутат Піддубна наполягає на тому, щоб міська влада розірвала договір з «Житлоінвестом» і знесла паркан, який псує вигляд площі Перемоги. Але в міськраді пояснюють, що підстав для розірвання договору відсутні, оренда землі сплачується вчасно і навіщо позбавляти місто цих грошей.

На запит Оксани Піддубної податкова інспекція надала інформацію про суми, сплачені орендарем за ділянку. Так, за весь 2007 р. було сплачено тільки 439,89 грн. Ця сума щороку збільшувалася. У 2013-2014 рр. орендар платив за рік 23 916 грн., тобто по 67 коп./кв.м. У цьому році вартість оренди зросла тільки на 1 коп., тобто до 68 коп./кв.м.

«З 2007 року в Кременчуку фірму «Житлоінвест» пов’язували із впливовим на той час бізнесменом, депутатом міськради Ігорем Кушніром. Але саме «пов’язували», в установчим документах його прізвища немає», – пише видання.

Віднедавна директором «Житлоінвесту» є Євген Калашник, син віце-мера Кременчука.

«Компанією Євген Вікторович керує з 1 жовтня 2014 року – тобто вже після смерті колишнього мера Олега Бабаєва, якого у 2007-му також тісно пов’язували з фірмою «Житлоінвест», – зазначає «ТелеграфЪ».

Від «Наших Грошей»

Власність «Житлоінвесту» оформлена на кіпрську компанію «Врабіно Холдінгз Лімітед» і ПП «ВКФ «Укроподукт-2000», що заведене на «Алларі Холдінгз Лімітед». Бенефіціарами цих компаній значаться громадяни Кіпру і Панами.

«ВКФ «Укроподукт-2000» входить до складу засновників «Житлоінвесту» з моменту реєстарації цієї фірми у 2003 році. На початку 2000-х співзасновницею «Укроподукт-2000» була Бабаєва Світлана Борисівна, 1968 р.н. За віком це може бути колишня дружина Олега Бабаєва, про якого відомо, що він був розлучений. У 2003-2013 рр. фірма «Укроподукт-2000» була оформлена на Лідію Самсонову.

«Укроподукт-2000» виступило співзасновником ТОВ «Торгово-розважальний центр», ТОВ «Спектр-Кременчук», де директором є вже згаданий син віце-мера Євген Калашник.

З 2006 до березня 2011 р. «Житлоінвест» через ТОВ «МІС» володіло ТОВ «Торгово-розважальний центр», коли його керівником працював особисто Віктор Калашник, який раніше був депутатом міськради і заступником мера.

Серед співзасновників ТОВ «Торгово-розважальний центр» є Юлія Погрібна, дружина Андрія Погрібного, який був віце-мером при Бабаєву до середини січня 2014 року. Після його звільнення цю посаду зайняв Віктор Калашник.

Колишнього мера Кременчука Олега Бабєва застрелили влітку 2014 року. Обов’язки мера виконує Віктор Калашник.