Калєтнік і Адвентисти сьомого дня програли «Бучанське Межигір’я» у Вищому суді
06.08.2015   //  

Суд не задовольнив скаргу діда екс-нардепа Ігоря Каєтніка щодо витребування на користь держави 14,04 га лісу на Київщині. Про це свідчить ухвала Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ від 29 липня.

Таким чином, Вищий спецсуд залишив без змін рішення Ірпінського міського суду від 17 жовтня 2014 р. і ухвалу апеляційного суду Київської області від 6 лютого. Цими судовими рішеннями у родини Ігоря Калєтніка забирають 14,04 га лісів. Встановлено, що ці ділянки незаконно вибули із лісового фонду і віднесені до житлової та громадської забудови.

Ці судові рішення були заблоковані у квітні цього року скаргою Василя Кіргана, дідуся Ігоря Калєтніка, який є номінальним власником землі.

Бучанська міськрада роздала цю землю у 2006-2012 рр. ділянками по 10 соток у власність місцевим громадянам. Як з’ясували журналісти, частина людей свідомо взяла участь в афері, отримавши по $100. А дехто навіть не знав, що їм виділили землю.

Пізніше ці ділянки скупили і об’єднали в одну. Нові власники оточили маєток 8-метровим парканом. Водночас сам дідусь Калєтніка мешкає на Вінниччині, і на запитання журналістів стверджував, що про землю в Бучі нічого не пам’ятає.

Відомо, що до касаційної скарги діда Калєтніка приєднались також Українська Уніонна Конференція Церкви Адвентистів Сьомого дня, приватний ВНЗ «Український гуманітарний інститут», ДП «Бучанський тарний завод», ПрАТ «Меліоратор» та ін. Вони не погоджувалися з судом у частині визнання недійсним рішення Бучанської селищної ради про віднесення земель, які обслуговує Бучанська лісогосподарська установа, до земель житлової та громадської забудови. Однак суд їхні вимоги не задовольнив і зазначив, що його рішення має значення тільки для спірних 14,04 га і не стосується інших землекористувачів.