У Кернеса заплатять 46 мільйонів за охорону метро, вдвічі дешевшу пропозицію відхилили
05.08.2015   //  

КП «Харківський метрополітен» 30 липня уклав угоду з ПП «Титан-Армс» про послуги з охорони на суму 46,21 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Послуги замовлено з 1 серпня 2015 року по 31 липня 2018 року. Під охорону буде взято 36 об’єктів метрополітену, в тому числі, 28-м станцій та два депо. Договір передбачає цілодобове чергування 71 поста.

Завдання охоронців запобігати та попереджати протиправні дії, вирішувати конфлікті ситуації, забезпечувати охорону при перевозці матеріальних цінностей, контролювати роботу пропускного режиму, встановити систему сигналізації та тривожні кнопки з підключенням до пульту центральної охорони.

Крім того, охоронці будуть аналізувати стан охороняємих об’єктів, з метою прийняття необхідних заходів по попередженню правопорушень, затримувати порушників тощо.

У торгах прийняли участь п’ять учасників: ПП «Шериф-захист», ТОВ «Інекс», УПСП «Макрохем –Україна», ТОВ «Енергобезпека-комплекс», ПП «Титан-Армс».

Тендерний комітет відхилив дві заявки: ТОВ «Інекс» та ТОВ «Енергобезпека-комплекс». При цьому остання фірма пропонувала виконати роботи за суму вдвічі дешевшу від переможця торгів. Однак її було відхилено тому що фірма не обновила тендерну пропозицію після внесення змін у ДКТ щодо кількості датчиків руху.

Переможцем торів стало ПП «Титан-Армс», яке запропонувало виконати послугу за 46,21 млн грн. Пропозиція УПСП «Макрохем –Україна» була 42,86 млн. грн, а ПП «Шериф-захист» – 44,61 млн. грн. Але оцінка пропозицій була не тільки по найнижчій ціні. Також впливав показник відстрочки оплати. Які пільгові умови запропонував переможець конкурсу в тендерній документації не вказано.

Засновником та директором ПП «Титан-Армс» є Олександр Іванніков, який раніше працював керівником в Харківській філії ТОВ «Сафарі-Армс-Україна». Ця фірма була створена як структурний підрозділ холдингу «Сафарі-Україна», бенефіціаром якого є Валерій Дема.

Фірма була зареєстрована в кінці минулого року і раніше встигла отримати одне держзамовлення. В червні вона виграла конкурс ДП «Український інститут інтелектуальної власності» на послуги з охорони, вартість яких склала 1,66 млн грн.

ТОВ «Енергобезпека-комплекс», яке запропонувало найнижчу вартість послуг, засноване на початку минулого року в Києві Андрієм Понаревським. Керівником фірми є Віктор Халдай.

Засновником ПП «Шериф-комплекс» є Дмитро Стрижов, колишній депутат Дарницької районної в місті Києві ради від БЮТ. Засновниками «Макрохем –Україна» є Валентин Шпак та Галина Шпак-Левенберг. ТОВ «Інекс» заснували віце-мер Харкова Олександр Попов, Юрій Удовіченко та Віталій Якименко.