На головного лісника Харківщини відкрили справу за продаж лісу своїй дружині
05.08.2015   //  
Борис Білоус

Борис Білоус

Прокуратура Харківської області проводить розслідування правомірності дій керівництва обласного управління лісового та мисливського господарства при закупівлі приватною фірмою деревини в державних лісгоспах.

Про це у відповідь на звернення народного депутата Романа Семенухи повідомив заступник прокурора Харківської області Олег Мельник.

За його словами, зараз слідче управління прокуратури проводить досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом зловживання владою (ч.2ст. 364 КК України). Зокрема, перевіряється можлива корупційна складова під час придбання деревини в одному з харківських лісгоспів товариством з обмеженою відповідальністю «Альба».

Керівником Харківського обласного управління лісового та мисливського господарства з 2014 року є Борис Білоус. Засновником ТОВ «Альба» є його дружина Валентина Білоус. Також вона є засновником ще одного підприємства, яке займається переробкою деревини – ТОВ «Елна».

Крім того, родина Білоусів є акціонерами ПАТ «Мерчанська меблева фабрика». Валентина Білоус володіє часткою в 14,98%, Борис Білоус – 11,29%, а його брат Іван Білоус – 13,59% акцій компанії.