У готельєра Кличка забирають 30 га лісів, які він хотів забудувати
03.08.2015   //  
Володимир Кличко і Руслан Олексенко (в центрі)

Володимир Кличко і Руслан Олексенко (в центрі)

Суд повернув державі 29,94 га Бориспільського лісгоспу. Про це йдеться у рішенні Господарського суду м.Києва від 14 липня.

У жовтні 2004 року ПП «Принт», ПП «Гросс» і ПП «Беріг» отримали від Київської облдержадімінстрації в оренду по 9,98 га лісів на території Гірської сільради Бориспільського району. Ділянки винаймалися на 49 років для будівництва та обслуговування жилих будинків, господарських будівель і споруд.

Прокурор повідомив, що директором всіх трьох фірм є одна і та ж особа. З липня 2006 року їх засновником виступає одна і та ж компанія – ТОВ «Укрінвестсоціалбуд». Ділянки загальною площею 29,94 га є єдиним лісовим масивом і були в користуванні ДП «Бориспільський лісгосп». Прокурор стверджує, що Київська ОДА діяла з перевищенням повноважень, оскільки вилучення лісових ділянок площею понад 10 га та зміна їх цільового призначення належить до виключної компетенції кабміну.

Представники орендарів позов заперечували і вказували на те, що в жовтні 2004 року всі три компанії мали різних засновників, різних директорів і отримували окремі ділянки.

Прокурор повідомив, що подав позов тільки тепер, оскільки дізнався про вищезазначені порушення тільки у грудні минулого року під час ознайомлення з книгою реєстрації розпоряджень Голови Київської ОДА за 2004 рік.

Суд з доводами прокурора погодився і визнав договори оренди недійсними і зобовязав землю повернути. Чи будуть орендарі оскаржувати це рішення в апеляції поки невідомо.

«Укрінвестсоціалбуд», що є власником фірм-орендарів, оформлена на офшор «Себастіан Холдігз , Інк» (о. Теркс і Кайкос) і Руслана Олексенка, який водночас є керівником. Руслан Олексенко відомий як топ-менеджер готельно-розважального бізнесу братів Віталія та Володимира Кличків. Недавно готель «11 Mirrors», спільний проект Володимира Кличка і Руслана Олексенка, отримав міжнародну відзнаку 2015 Travellers’ Choice (фото з вручення вгорі).