- НАШІ ГРОШІ - https://nashigroshi.org -

Печерський суд заарештував вже арештовану італійцями нерухомість Азарова на Сардинії

Печерський райсуд заарештував два будинки Олексія Азарова у м.Ольбія в Італії і банківський рахунок компанії «Agosto 2012 s.r.l.». Про це йдеться в ухвалі [1] суду від 28 липня.

Проти сина біглого прем’єр-міністра Миколи Азарова проводиться досудове розслідування за підозрою у незаконному збагаченні.

Встановлено, що у 2012-2014 рр., Олексій Азаров, будучи народним депутатом, отримав із невстановлених слідством джерел 7,70 млн євро, 600 тис швейцарських франків і 0,50 млн доларів. Надалі ці кошти розміщено у банках Швейцарії, Італії та князівства Ліхтенштейн.

При цьому Олексій Азаров з метою приховання свої дійсних доходів у 2012-2014 рр. задекларував значно менші доходи в сумі 19,65 млн грн.

Суд розпорядився заарештувати два будинки, розташовані на території Італійської Республіки у м. Ольбія (Сардинія), район затоки Марінелла. Цю нерухомість придбала компанія «Agosto 2012 s.r.l.», пов’язана з Азаровим. Один будинок куплений 17 грудня 2012 року, а інший – 7 вересня 2013 р.

Відомо, що італійська поліція ще восени минулого року арештувала [2] ці активи Азарова.

Нагадаємо, народний депутат Сергій Лещенко повідомив [3], що сім’я Азарова проживає в Австрії, де вони мають щонайменше три будинки і шале, а син Азарова вчиться у найдорожчій школі Відня.