Партнери «регіонала» втратили в суді три гектари в лісопарку Харкова
03.08.2015   //  

Суд зобов’язав Обслуговуючий кооператив «Житлово-будівельний кооператив «Цезар» повернути у власність Харківської міськради земельну ділянку площею 2,79 га.

Про це йдеться у рішенні Господарського суду Харківської області від 14 липня 2015 року.

В 2008 році Харківська міськрада передала безкоштовно обслуговуючому кооперативу «Житлово-будівельний кооператив «Цезар» земельну ділянку по Білгородському шосе в районі Лісопарку для будівництва та подальшої експлуатації житлових комплексів.

Вартість земельної ділянки складала 7,04 млн.грн.

У березні 2015 року прокуратура звернулася до суду, вимагаючи скасувати рішення депутатів та повернути земельну ділянку у комунальну власність. В позові прокуратури відмічалося, що «Цезар» отримав землю з порушенням законодавства, зокрема Житлового та Земельного кодексів.

Крім того, за шість років на цій ділянці так й не було побудовано житловий будинок.

Відповідач апелював, що було пропущено строк позовної давності, але прокурор у суді заявив, що дізнався про порушення закону лише в 2015 році під час вивчення рішень сесії на сайті міськради.

Тому суд прийняв рішення витребувати з незаконного володіння ОК «ЖБК «Цезар» та передати Харківській міськраді земельну ділянку (кадастровий номер 6310136600:10:001:0079) площею 2,79 га.

Варто відзначити, що засновниками кооперативу в 2008 році були Дударенко Власта Валеріївна, Босенко Костянтин Валентинович, Босенко Олена Семенівна.

У вересні в кооперативі змінився директор – замість Костянтина Босенко була призначена киянка Інна Ткач.

В 2011 році були повністю змінені засновники. Серед засновників з’явились кияни Павло Кротенко, Інна Ткач та Альона Поскачей.

Зараз замість Поскачей засновником є Олег Єзер. Він та Інна Ткач є партнерами Олександра Єдіна по ТОВ «Предславинське». Єдін – колишній народний депутат, до 2014 року входив до фракції «Партії регіонів.

Варто відзначити, що Олена та Костянтин Босенко разом з Властою Дударенко створили декілька аналогічних кооперативів, які безкоштовно отримали землю. Наприклад, ОК «ЖБК «Парк-Міленіум» в 2009 році отримав дві земельні ділянки в харківському районі «Лісопарк», а також ОК «ЖБК «Титан» який продав свою ділянку людям, близьким до нардепа Єремєєва.

Нещодавно суд прийняв аналогічне рішення щодо повернення ділянки ОК «ЖБК «Титан» міськраді.