Нардеп Шенцев «забув» задекларувати 4-кімнатну квартиру в елітному будинку в центрі Харкова
31.07.2015   //  

Дружина народного депутата фракції «Опозиційний блок» Дмитра Шенцева – Нонна Шенцева – є власницею квартири у елітному будинку в центрі Харкова. Про це свідчать дані проекту «Гарна хата».

Йдеться про багатоповерховий будинок по вул. Чернишевська, 30. У ньому є власний басейн, підземний паркінг, охорона, закритий внутрішній двір, до деяких помешкань проведені власні ліфти.

У цьому будинку Шенцевій належить 4-кімнатна квартира загальною площею 229 квм. Згідно з даними витягу, дружина нардепа стала власницею помешкання ще у 2005 р.

снимок

Помешкання у цьому домі наразі продають в середньому по ціні від $1 406 за квадратний метр до $2 484. Тобто квартира Шенцевої може вартувати до $566 тис, або 12 млн грн. за курсом НБУ.

скрын

Земельні ділянки, нерухомість і транспортні засоби дружини Шенцев повинен був вказати у своїй декларації за 2014 р.

Нагадаємо, у 2014 р. було прийнято новий закон «Про запобігання корупції». Згідно з ним при подачі декларації забороняється надавати інформацію «несвоєчасно, недостовірну чи не в повному обсязі». Форму подачі декларації регламентує старий закон «Про засади запобігання і протидії корупції», котрий досі лишається чинним в частині про фінансовий контроль. Згідно з цією формою, декларант зобов’язаний перерахувати майно, що перебуває у власності, оренді чи на іншому праві користування його членів сім’ї.

Разом з тим, квартири із вказаною площею в у графі декларації про майно родини у нардепа Шенцева не зазначено. В ній на дружину записана лише одна квартира – площею 204 кв.м.

декларацыя

Згідно з державним реєстром прав на нерухоме майно, крім Шенцева у цьому домі квартири мають:

  • Алла Добкіна – мати або дочка нардепа Михайла Добкіна.
  • Олександра Чіхладзе – депутат Харківської міськради (Партія регіонів).
  • Олександр Гусаров – екс-голова Печеніжської РДА та депутат Харківської облради (Партія регіонів).
  • Олексій Лелюк – екс-голова Держрезерву (2010-2012) та екс-нардеп від Партії регіонів (2012-2014)
  • Світлана Немілостіва – дружина екс-нардепа та колишнього керівника заводу ім. Малишева Віталія Немілостівого. Минулого року Немілостівий балотувався в парламент від БПП по одному з Харківських одномандатних округів, але програв Валерію Пісаренко («Відродження»).
  • Володимир Міненко – керівник Харківського обласного центру зайнятості.
  • Володимир Бойчук –  з 1995 року очолює відокремлений підрозділ «Локомотивне депо Основа» «Південної залізниці»