ГПУ арештувала клаптик землі Злочевського, а маєток дружини на 900 квадратів поруч вирішили не чіпати
31.07.2015   //  

Дружина біглого екс-міністра екології Миколи Злочевського Наталія є власницею елітного маєтку в селі Іванковичі, що під Києвом. Про це стало відомо з витягу з Реєстру майнових прав на нерухоме майно.

Маєток знаходиться в елітному районі села попід лісом. Загальна площа нерухомості – 922 кв.м. До складу маєтку входить основний житловий будинок, літній будинок та відкрита веранда.

вулиця карта

Маєток розташований на двох ділянках. На більшій (0,22 га) стоїть сам будинок. Згідно з даними реєстру, його звели у 1999 р., свідоцтво про право власності у 2005 р. оформив на себе особисто Микола Злочевський.

Прилегла менша ділянка (0,04 га) – оформлена під будівництво гаражу. Свідоцтво про право власності на неї Злочевський оформив 13 січня 2015 р.

будинок ділянки-01

20 січня цього року маєток і землю під ним за договором дарування переписали на Наталію Злочевську. Меншу ж ділянку, котра під гараж, екс-міністр лишив за собою.

Через два тижні після переоформлення, 2 лютого, Печерський райсуд ухвалив накласти арешт на майно Злочевського в інтересах Головного слідчого управління ГПУ у рамках кримінального провадження. Текст судової ухвали в Реєстрі судових рішень не опубліковано, так само невідомо подробиці кримінального провадження.

Натомість відомості про реєстрацію обтяжень на маєток і землю під ним, котрі переоформили на Наталію Злочевську, – в держреєстрі відсутні.

Нагадаємо, наприкінці минулого року МВС висунуло Злочевському звинувачення в незаконному збагаченні, за цей злочин ККУ передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк 5-10 років та права обіймати певні посади до 3 років, зі спеціальною конфіскацією та з конфіскацією майна.

В розшук Злочевського оголосили 29 грудня 2014 р. Тобто маєток в Іванковичах переоформлювали на Наталію Злочевську, коли екс-міністр уже був в розшуку.

розшук

Нагадаємо, кримінальна справа і розшук не заважають родині Злочевських продовжувати бізнес в Україні. За даними програми «Схеми», родина екс-міністра найімовірніше є власником «Zlocci» – нового бренду дорогого чоловічого взуття зі шкіри страуса і крокодила. Торгову марку оформлювала Катерина Охотнікова, яка раніше допомагала реєструвати ТМ «Біолонг» компанії «Інфокс» Злочевського. Сама ТМ зареєстрована на кіпрську компанію «Аметоса інвестментс лтд», приписану за однією адресою з «Біртіліна консалтинг лтд» – співвласником двох палаців із земельними ділянками на Київському водосховищі разом із батьком Миколи Злочевського.

злоччі злоччі2