Батько першого заступника «Укроборонпрому», проробивши все життя тюремником, очолив оборонний завод
31.07.2015   //  

Керівником Херсонського державного заводу «Палада» призначено Володимира Пінькаса. Про це повідомив концерн «Укроборонпром».

Пінькас став переможцем конкурсу, який провів концерн для вибору нового керівника для херсонського підприємства. За даними ЗМІ, в конкурсі приймали участь шість претендентів.

Пінькас з 2001 року по лютий 2015 року очолював управління Державної пенітенціарної служби в Херсонській області. До цього працював також в закладах пенітенціарної системи.

Син Володимира Пінькаса Сергій займає посаду першого заступника державного концерну «Укроборонпром». Пінькас – земляк керівника концерну Романа Романова, який був керівником виборчого штабу Петра Порошенка в Херсонській області. Крім них родом з Херсонщини також є директор департаменту з нагляду за фінансово-господарською діяльністю Артур Херувімов, а також керівник державного підприємства «Житомирський бронетанковий завод» (ЖБТЗ) Михайло Мосін.

ХДЗ «Палада» – найбільший в світі будівельник плавучих доків на залізобетонних понтонах.

Сергій Пінькас раніше очолював ТОВ «Мірекл», яке він заснував разом з киянкою Тетяною Котовою. Але в 2011 році діяльність фірми була припинена.