Поліцейським гібридам «Toyota prius» не змогли замовити техобслуговування
30.07.2015   //  

Автогосподарство ГУ МВС України в місті Києві 23 липня відмінило тендер на техобслуговування 200 патрульних автомобілів поліції «Toyota prius». Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

На тендер подали заявки ТОВ «Автосаміт на Столичному» (591 тис грн.) та ТОВ «ВіДі Автострада» (850 тис грн.). Але пропозицію «ВіДі Автострада» з групи Віталія Джуринського було відхилено через низку претензій до фінансових документів, у тому числі і довідки обслуговуючого банку про значну прострочену кредиторську заборгованість як в іноземній валюті так і в гривні. Відтак тендер було відмінено, оскільки для проведення відкритих торгів потрібно щонайменше два допущених учасники.

На тендері мали замовити послуги проміжного (15000 км. або 1 рік) та повного технічного обслуговування (30000 км. або 2 роки) для 200 автомобілів «Toyota prius», якими користується новостворена поліція Києва.

Гібридні автомобілі, які їздять на бензині та електриці, було отримано від компанії «Сумітомо Корпорейшн» у рамках україно-японської угоди по коштам Кіотського протоколу на суму понад 500 млн грн. Японія надала Україні автомобілів в обмін на квоти шкідливих викидів в атмосферу.

Згідно цієї угоди, українці можуть замовляти обслуговування цих автівок лише в офіційного дилера компанії Тоуоtа.

Гібриди у червні за 273 тис грн. застрахували у ПрАТ «Страхова компанія «Україна». За даними Моторного (транспортного) страхового бюро України, страхова компанія «Україна» через тиждень після перемоги на тендері МВС втратила статус асоційованого члена МТСБУ через заборгованість по сплаті внесків в бюро. Однак у МВС заявили, що страховий тендер було проведено відповідно до закону.

За перші три тижні роботи нової поліції стало відомо про аварії за участі 13 «Toyota prius».