Улюбленці Кернеса отримають ще 66 мільйонів на реконструкцію трамвайних колій
29.07.2015   //  
Будівництво цього переїзду на майдані Конституції коштуватиме харків'янам 19,78 млн. грн.

Будівництво цього переїзду на майдані Конституції коштуватиме харків’янам 19,78 млн. грн.

Департамент інфраструктури Харківської міськради 27 липня за результатами тендеру уклав чотири угоди з ТОВ «ВСП Констракшн» на реконструкцію трамвайних переїздів в районі майдану Павлівського на загальну суму 66,20 млн. грн.

Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Так компанія отримає 18,35 млн грн. за реконструкцію трамвайної колії на перетині майдану Конституції та просп. Московського, 6,50 млн грн. за реконструкцію колії на перетині майдану Конституції та майдану Павлівського, 19,78 млн грн. за реконструкцію колії по майдану Конституції від просп. Московського до майдану Павлівського, та 21,72 млн грн. за реконструкцію трамвайної колії по майдану Павлівському від майдану Конституції до арки будинку №8.

Роботи заплановані на 2015-2016 рр. коштом місцевого бюджету.

За даними місцевих ЗМІ, Харківська міськрада анонсувала масштабі роботи з реконструкції двох площ. Реконструкція буде проводитися на 4-х ділянках.

За сто днів комунальники хочуть провести заміну та підсилення частини мереж міських каналізації, води, зливової каналізації, теплових мереж, заміна зупинок, світлофорів, стовпів лінії освітлення.

Все це планують зробити на тих самих ділянках, де й реконструкцію колії. Рух транспорту на час ремонту буде заборонено.

«ВСП Констракшн» належить Ользі та Миколі Чепуркам з Комсомольська Полтавської області, а також Даніїлу Сінгуцькому та Дмитру Ільченку.

До лютого цього року директором «ВСП Констракшн» був Вадим Сінгуцький (батько Даніїла). Його тесть – Олександр Іоффе – був співзасновником ТОВ «Науково-виробниче об’єднання екологічних технологій» разом з Наталією Остапчук, дружиною екс-начальника ДП «Південна залізниця» (головний офіс базується у Харкові) Віктора Остапчука, який є народним депутатом і входить до групи Віталя Хомутинніка «Відродження».

З лютого по червень директором «ВСП Констракшн» був Сергій Єроян, з червня став Антон Палєй. Раніше він був серед засновників ІВФ «Спецтехстрой», яке в 2013 році отримало від Харківської мерії замовлення на ремонт водоводу вартістю 7,30 млн грн.

Єдиним конкурентом «ВСП Констракшн» на торгах було ТОВ «Українські технології будівництва» Максима Момота та Вікторії Хмирової. Вони ж також були єдиним конкурентом під час тендеру на реконструкцію трамвайного переїзду просп. Перемоги – просп. Людвіга Свободи, який відбувся на початку липня.

Таким чином, від початку цього року «ВСП Констракшн» вже отримало замовлень на ремонт трамвайних переїздів та колій у Харкові на суму 117 млн грн.