Начальник «Автодоріг України» має будинок під Києвом по сусідству з «діамантовим» зампрокурора (фото)
29.07.2015   //  

Керівник ПАТ «ДАК «Автомобільні Дороги України» Орест Проник володіє будинком у селі Софіївська Борщагівка під Києвом. Про це свідчить витяг з реєстру прав власності на нерухоме майно, який є у розпорядженні «Наших Грошей».

Це сусідній будинок із маєтком зампрокурора Київської області Олександра Корнійця. Днями в будинку зампрокурора проводили обшук у зв’язку підозрою Корнійця в отриманні $200 тис хабара. Під час обшуку в екс-заступника прокурора знайшли 104 діаманти. Крім того, активісти Автомайдану зняли на відео сам маєток.

У кадрі також видно сусідній будинок площею 403 кв.м., власником якого є начальник Автодору 32-річний Орест Проник, призначений на посаду в березні минулого року.

Виділено будинок Проника.

Виділено будинок Проника.

За даними держреєстру, Орест Проник купив будинок у лютому 2006 року, за кілька днів до свого 23-ліття. Чи зазначена ця нерухомість у декларації очільника Автодору невідомо, оскільки він її не оприлюднив.

Десять років тому посаду керівника ПАТ «ДАК «Автомобільні Дороги України» обіймав його батько Юрій Проник, який нині є начальником Служби автодоріг у Рівненській області, а перед тим працював на аналогічній посаді в Тернопільській області.

«Наші Гроші» фіксували, що тендери на ремонт доріг у Рівненській і Тернопільській, а також Львівській, Чернівецькій та Хмельницькій областях часто виграє близька фірма родини Проників – ТОВ «Техно-Буд-Центр». Сума підписаних з нею договорів складає 1,605 млрд грн. Засновником цієї фірми був Любомир Грегоращук, чий син Андрій, депутат-«свободівець» Тернопільської міськради, є зятем Юрія Проника.

Інша фірма ПМП «Юстас», за даними «Віснику державних закупівель», виграла тендерів на суму 20,28 млн грн., усі в Рівненській області., коли її власником особисто був сват директора рівненських шляховиків – Любомир Грегоращук. Свого часу контактною особою фірми «Юстас» був Степан Проник, дядько Ореста Проника, який на початку 2000-х очолював Деренівський асфальтобетнний завод – дочірнє підприємство Тернопільського облавтодору.

Згідно з офіційною біографією, Орест Проник розпочав трудову діяльність в якості помічника народного депутата, якого саме не уточнюється. Далі працював у керівництві Шляхо-експлуатаційного управління Солом’янського району м. Київ, був Віце-президентом з економіки та фінансів Державного підприємства Міністерства оборони «Українська авіаційна транспортна компанія». У 2011 році очолив дочірнє підприємство «Київське обласне дорожнє управління» ВАТ «ДАК «Автомобільні дороги України». У березні 2014 року очолив уже всю «ДАК «Автомобільні дороги України», яка контролює всі державні облавтодори країни.