За хабар прокурор відбувся штрафом, віскі і гроші повернули хабародавцю
28.07.2015   //  

выдповыдь лещенкуЛубенського міжрайонного прокурора Андрія Куліша оштрафували на 25 тис грн. за отримання 5 тис грн. хабара. Про це йдеться у відповіді Генеральної прокуратури на запит народного депутата Сергія Лещенка.

Вироком Пирятинського райсуду 24 червня затверджено угоду з Кулішем про визнання винуватості, оштрафовано його 1500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян та позбавлено права обіймати посади у правоохоронних органах строком на 3 роки.

За даними реєстру судових рішень, прокурор Андрій Куліш отримав пропозицію хабара в сумі $5 тис (106 тис грн.) від керівника ТОВ «Фірма «Степ». За винагороду прокурор мав вплинути на своїх підлеглих щодо повернення вилученої під час обшуку в ТОВ «Фірма «Степ» комп’ютерної техніки та закриття кримінального провадження за ч.1 ст. 366 Кримінального кодексу – службове підроблення. На суді прокурор повністю вину визнав.

У матеріалах справи як речовий доказ також фігурує пляшка віскі «Scottish Collie», ціна на віскі цієї марки складає від 200 грн. Суд розпорядився повернути гроші та віскі директору фірми «Степ».

Власниками фірми «Степ» є Олександр та Ірина Решетило. Директором є Олександр Решетило.

За даними видання «Главком», батько Андрія Куліша – Віктор Куліш – є заступником голови Апеляційного суду Полтавської області, а брат Юрій – суддя Київського райсуду Полтави.