АМКУ запідозрив улюблену фірму харківських держохоронців у тендерній змові
25.07.2015   //  

Харківське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету виявило ознаки зговору під час проведення торгів за державні кошти між ТОВ «ОПТА-Ексим» та ТОВ «Форт-Пост».

Про це йдеться у повідомленні АМКУ.

За даними «Наших грошей», АМКУ запідозрив порушення про захист економічної конкуренції під час торгів, що в січні 2015 року проводило Управління Державної служби охорони при ГУ МВС України в Харківській області. За результатами тендерів було укладено угоди з ТОВ «Опта Ексим» на закупівлю техніки і кабелів на загальну суму 5,78 млн грн.

Власниками фірми «Опта Ексим» є Олег Габінський та Геннадія Хмельницький. Компанія почала вигравати тендери у 2014 р. й за цей час отримала чотири контракти на загальну суму 9,99 млн грн. Усі замовлення від Харківського ДСО.

Крім того, на усіх чотирьох тендерах єдиним конкурентом «ОПТИ» або єдиним допущеним після відхилення інших учасників, лишалося ТОВ «Форт-Пост». На момент проведення тендеру, власницями «Форту» були записані Віра Шинкаренко та Надія Чередниченко. Остання приписана у сусідньому будинку з вищевказаним Хмельницьким.

Зараз одним з засновників та директором фірми є Сергій Юськов.

Номер телефону, зареєстрований «Фортом» у ЄДРПОУ та вказаний у протоколі тендерів – (057) 714-17-58. На офіційному сайті «ОПТИ» цей же телефон вказаний як контактний номер їхнього роздрібного магазину в Харкові.