Міськрада планує продати депутату «Батьківщини» землю в центрі Кіровограда у 20 разів дешевше від її ринкової вартості
24.07.2015   //  

Кіровоградська міська рада розглядає можливість продажу ТОВ «Апріка земельної ділянки в центральній частині міста площею 0,06 га за 0,25 млн грн.

Про це стало відомо з проекту рішення Кіровоградської міськради, опублікованому на сайті Управління земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища міськради.

Згідно проекту рішення, міська рада планує припинити чинний договір оренди та продати земельну ділянку розміром 619 кв м за адресою вул. Велика Перспективна 28-а. Після цього земля буде використовуватися в комерційних цілях – для провадження діяльності медичного центру.

Передбачено, що вартість квадратного метру згаданої ділянки складе 398 грн.

Згідно проекту рішення, фірма вже внесла аванс за купівлю ділянки – перерахувала 125,75 тис грн.

В той же час, за даними ТОВ «Бюро «Ваш Експерт»», яке спеціалізується на оцінці нерухомості, квадратний метр землі в центральній частині Кіровограда сьогодні коштує $400-500. За офіційним курсом НБУ це становить 9-11 тис грн. Таким чином, ринкова ціна ділянки починається від 5,45 млн грн.

На згаданій землі знаходиться один з корпусів Кіровоградської міської лікарні №3.

Засновниками ТОВ «Апріка» є Микола Грицай та Сергій Бондарчук. Останній – керівник фірми. Бондарчук також є завідуючим відділенням торакальної хірургії Херсонської обласної лікарні. З кінця 2014 року є депутатом Кіровоградської міськради, входить до фракції «Батьківщина».

Грицай Микола Дмитрович також є одним із засновників та керівником ТОВ «Титан-плюс», що спеціалізується на оптовій та роздрібній торгівлі пальним.

За інформацією «Наших грошей», наразі проект рішення знаходиться на розгляді постійної комісії Кіровоградської міської ради з питань архітектури, будівництва та регулювання земельних відносин. У разі позитивного рішення комісії, а потім і депутатського корпусу ТОВ «Апріка» може отримати земельну ділянку заплативши до міського бюджету 246,4 тис. грн. замість 5,45 млн. грн. її реальної вартості.