Фірма Єрємєєва банкрутує, вивівши 6 мільйонів з «Волиньторфу»
24.07.2015   //  

Компанія з групи нардепа Ігоря Єрємєєва збанкрутувала, не віддавши ДП «Волиньторф» 6 млн грн. Про це пише видання «Під прицілом».

Близько півроку Господарський суд Рівненської області розглядає справу про банкрутство ТОВ «Сетерус». Вимоги кредиторів до цієї компанії складають 2,08 млрд грн.

Раніше фірма «Сетерус» працювала у Волинській області під назвою ТОВ «Пром-газ-інвест» і відома тим, що у 2013 році вивела з державного «Волиньторфу» 6 млн грн.

Йдеться про придбання «Волиньторфом» сертифікатів на 6 млн грн. у КУА «Прайм тайм», які держпідприємство в той же день продало «Пром-газ-інвесту». Останнє гроші «Волиньторфу» за цінні папери не повернуло, обіцяючи розплатитись до кінця 2014 року. Контракт укладено після призначення новим директором ДП «Волиньторф» Сергія Голоюха, якого вважають ставлеником Ігоря Єрємєєва. Невдовзі після цієї оборудки Голоюха звільнився з посади. Як стверджують журналісти, цей же Голоюха раніше керував «Луцьким спиртогорілчаним комбінатом», який управлінці з «Континіуму» мало не довели до банкрутства.

Минулого року ДП «Волиньторф» подало позов про стягнення з «Пром-газ-інвесту» 0,50 млн грн. Новий директором держпідприємства пояснив, що позов приходиться заявляти частинами, оскільки не вистачає грошей на сплату судового збору при вимаганні однієї суми. Відомо, що «Волиньторф» програв позов, оскільки суд визнав його передчасним.

Тим часом, «Пром-газ-інвест» встиг змінити назву на «Сетерус» і перереєструватися у Рівному. А вже у грудні 2014 року ТОВ «Золотий екватор» ініціювало в суді банкрутство компанії «Сетерус».

«У справі по банкрутству ТзОВ «Сетерус», методом «випадкового» відбору через автоматизовану систему, арбітражним керуючим було призначено Любомира Череватого. Саме він, за дивним збігом обставин, уже брав участь у ліквідації низки підприємств, які стали банкрутами не без допомоги групи компаній «Континіум». Таким чином, Любомир Череватий склав реєстр вимог кредиторів і грошові зобов’язання «Сетерусу» розподілили по черговості виплат», – пише «Під прицілом».

Всього у списку кредиторів – 13 підприємств, з яких більшість є наближеними до Єрємєєва. Це ТОВ «Завод «Галичина», ТОВ «Золотий Екватор», ТОВ «Вест Ойл Груп», ТОВ «ВОГ Трейдинг», ТОВ «Західна нафтова Група-Техно-Нафта», ТОВ «Торговий Дім «Континіум-Галичина». У цьому списку вимоги ДП «Волиньторф» знаходяться на останньому місці. Також «Сетерус» боргує 83,13 млн грн. державному Ощадбанку.

«Сетерус» («Пром-газ-інвест») у 2011-2013 рр. належало ТОВ «Завод «Галичина» і кіпрській компанії «Даркод Оверсіз Лімітед», яка є засновником ТОВ «Золотий екватор» Ігоря Єрємєєва. У стані припинення «Сетерус» переоформили на Володимира Солтиса.

За даними реєстру судових рішень, у квітні цього року фіскальна служба зареєструвала кримінальне провадження, проти низки компаній, у тому числі ТОВ «Сетерус», за ст.219 – Доведення до банкрутства. Повідомляється, що представники фірми «Сетерус» умисно з корисливих мотивів з метою погіршення фінансової платоспроможності в 2013 році провели нетипові фінансово-господарські операції з СПД при цьому не здійснили розрахунок по вказаних операціях, що призвело до стійкої фінансової неплатоспроможності, чим завдали великої матеріальної шкоди державі.