Оточення нардепа Мураєва отримувало мільйонні підряди в Змієві, коли він очолював місцеву РДА
21.07.2015   //  

Суд відмовив департаменту житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури Харківської облдержадміністрації в апеляції та зобов’язав її виплатити на користь ТОВ «Зміївська будівельна компанія» 73 тис грн.

Про це йдеться у рішенні Харківського апеляційного господарського суду.

В 2011 році ТОВ «Зміївська будівельна компанія» отримала підряд на реконструкцію системи теплопостачання з впровадженням енергозберігаючого обладнання в мікрорайоні залізничного вокзалу в Змієві Харківської області.

Вартість робіт склала 1,13 млн грн, з яких з державного бюджету було сплачено 1,08 млн грн. Залишок в сумі 0,05 млн грн. мали сплатити з бюджету Зміївського району в якості співфінансування, але ці кошти фірма не отримала.

У суді представник Зміївської районної ради повідомив, що з бюджету району в кінці 2011 році на рахунок департамента ОДА були перераховані всі необхідні кошти. Але наступного року ОДА повернула їх в районний бюджет за власною ініціативою. Тому Зміївська райрада заявила, що виконала всі свої зобов’язання, а борг має сплатити Харківська ОДА. Хоча обласна влада в суді вказувала, що коштів в рамках проекту спів фінансування не отримувала.

Суд погодився з цими аргументами й постановив, що саме департамент житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури Харківської ОДА повинен заплатити ТОВ «Зміївська будівельна компанія» 53 тис грн. боргу, 13,5 тис грн інфляційних нарахувань, 7 тис. грн. пені та ще 5 тис. грн. річних. Загалом, сплачено має бути 73,08 тис грн.

ТОВ «Зміївська будівельна компанія» знаходиться у Харкові на вулиці Греківській, 79. Засновником та директором є Олександр Дрижак. Він також є керівником ТОВ «Словоінфотрейд», яке знаходиться за однією адресою з «Зміївською будівельною компанією».

Одним з засновників «Словоінфотрейд» є Ярослав Новосельский. Він був директором відразу декількох підприємств, що знаходились обо продовжують знаходитися на Греківській, 79 та Садовому проїзді,9.

Зокрема, Новосельский був директором ТОВ «Теплоснаббуд», засновником якої є ТОВ «Східна фінансова група». Ця структура також розташована на Греківській, 79.

Зараз засновниками ТОВ «Східна фінансова група» є Володимир та Ольга Мураєви, батьки нардепа з фракції «Опозиційний блок» Євгена Мураєва, який до призначення на держслужбу був керівником цієї фірми.

В 2010 році Мураєв став головою Зміївської райдержадміністрації, і саме за його часів керівництва районом були проведені роботи, які виконувало ТОВ «Зміївська будівельна компанія».

Крім того, після проведення цих робіт в останні роки підряди на опалення від Зміївської міськради та Бірківської селищної ради стало отримувати ТОВ «Альтеп», яка належить Володимиру Мураєву.

В 2012 та 2014 роках Мураєв був обраний до Верховної ради України за одномандатним округом, який включає в себе Зміївський район.