Родина судді Вищого спецсуду, не маючи бізнесу, придбала землі під Києвом на чверть мільйона доларів (фото)
17.07.2015   //  

На Вишгородському обвідному каналі Київського моря біля траси Р-69 майже 14 га землі належить родині замголови Вищого спецсуду Михайла Вільгушинського, екс-депутату Бориспільської райради Володимиру Решетило та дружині генерала МВС Жанні Репіній. Про це йдеться в сюжеті Аліни Стрижак в телепрограмі «Наші гроші».

вильгушински3

У 2008 році Вишгородська районна державна адміністрація вилучила із земель запасу 13,9 га і передала їх у власність семи громадянам для ведення особистого селянського господарства.

Всі ці люди були пов’язані із екс-депутатом-регіоналом Бориспільської райради Володимиром Решетилом. Наприклад, Яна Дорожинська реєструвалася з Решетилом за одною адресою. Микола Щирук був партнером Решетила по «Юридичній компанії «Базис». Максим Резнік разом із Решетилом був депутатом від Партії регіонів в Бориспільській райраді.

Вишгородську РДА тоді очолював Анатолій Ольшанський, який згодом отримав від президента Януковича призначення керівником Бориспільської РДА.

Михайло Вільгушинський

Михайло Вільгушинський

Нові власники отримували землю, розбивали її на менші ділянки і продавали. В результаті низки перепродажів частина землі опинилася у Решетила. Ще частина дісталася дружині екс-керівника Департаменту оперативно-технічних заходів МВС Жанні Репіній. А 82 сотки перейшли у власність Володимира Вільгушинського та Антоніни Вільгушинської – сина і матері судді Михайла Вільгушинського, який на початку 2015 року був призначений заступником голови Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних і кримінальних справ. Ніхто з них раніше бізнесом не займався.

Вільгушинські почали скуповувати землю під Вишгородам у 2013 році. Тоді ціна за сотку становила близько $3 тис. Відтак 82 сотки могли коштувати близько $250 тис.

У декларації судді за 2013 рік значилось 442 тисячі гривень річного доходу, 30 соток землі, розпочате будівництво на 90 кв м та квартира у 80 кв м. Прохання надати свою декларацію за минулий рік Михайло Вільгушинський проігнорував.

вильгушинский1

Зараз територію приводять до ладу. На ній планують зробити закрите містечко. ЇЇ обгородили парканом, провели електрику, поклали дорогу, поставили шлагбаум  та частково перекрили берег. Йде підготовка до забудови, в тому числі і частини берега. По документах, нові господарі тут займатимуться садівництвом.