Єрємєєв передумав оскаржувати армійську закупівлю бензину Курченка на 200 мільйонів
17.07.2015   //  

Міністерство оборони України 8 липня уклало угоду з держпідприємством «Укртранснафтопродукт» на постачання бензину та дизпалива на 202,31 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Бензин А-95 замовлено по 23 700 грн./т, дизпаливо – по 19 164 грн./т.

Міноборони проводило закупівлю за переговорною процедурою з огляду на нагальну потребу армії. Участь в переговорах загалом взяли 15 постачальників – серед них «ОККО» Віталія Антонова і «ВОГ Аеро Джет» Ігоря Єрємєєва.

Останній намагався оскаржити закупівлю в АМКУ, однак в чому вона полягала – невідомо, оскільки вже через день фірма сама ж її відкликала. Це стало вже другою значною поразкою «ВОГу» за останній місяць. Наприкінці червня «Укрзалізниця» обрала собі нового постачальника дизпалива до кінця 2015 року – «ОККО-Бізнес Контракт». Залізничники зробили це невдовзі після того, як гуртовим постачальником на весь рік було обрано саме «Вог Аеро Джет» Єрємєєва. Однак з невідомих причин було проведено новий тендер, за результатом якого 1,52 млрд грн. отримає фірма Антонова. Наразі «Вог Аеро Джет» подав скаргу до АМКУ з приводу тендеру залізничників, розгляд призначено на 21 липня.

Нагадаємо, ДП «Укртранснафтопродукт» було визначено зберігачем палива, яке минулого року було вилучено у групи компаній Сергія Курченка у ході розслідування кримінальних справ. У вилученні брали участь структури МВС Арсена Авакова.

Згодом виявилось, що це паливо опинилось у розпорядженні групи «Фактор» бізнесмена Сергія Тищенка. При цьому державний «Укртранснафтопродукт» нібито задешево продав приватній фірмі арештований бензин.

Колишня дружина бізнесмена Олена Тищенко минулого року була запрошена тодішнім головою Адміністрації президента Сергієм Пашинським на посаду голови Міжвідомчої робочої групи з питань антикорупційного законодавства. Тоді Олена Тищенко лобіювала зміни до нормативних актів, які стосувались торгівлі товарами, арештованими в ході розгляду кримінальних справ.

А у червні 2015 року міністр Аваков призначив Олену Тищенко керівником Управлінням МВС із забезпечення повернення активів, отриманих злочинним шляхом. На новій посаді Тищенко заявила, що паливо Курченко було законно продано фірмі її екс-чоловіка, відтак правоохоронці не будуть займатись тією справою.

У червні 2014 р. керівником «Укртранснафтопродукту» став Володимир Гаврилов. Згідно з даними СБУ, Гаврилов є менеджером, підконтрольним тій самі групі компаній «Фактор» Сергія Тищенка, і призначав його посаду директор нафтогазового департаменту Міненерго Андрій Бойчук, чиє призначення у свою чергу СБУ називало квотою Сергія Пашинського.

Водночас Володимир Гаврилов також відомий як засновник ТДВ «Концерн «Весна», яке є співзасновником ПрАТ «Страхова компанія «Весна-Поліс». Акціями останнього володіє Володимир Горб, який очолював компанію «Славутич-капітал» Геннадія Корбана – заступника Ігоря Коломойського на посаді губернатора Дніпропетровщини.

В Інтернеті оприлюднені записи телефонних розмов між Коломойським і Курченком. Біглий бізнесмен нібито заявляв тоді ще губернатору Дніпропетровщини, що він причетний до того, що у Курченка відібрали паливо.