Ліфтовики «Отіс» не змогли довести, що викидати з тендеру за брак штампу на одній сторінці із 400 – це смішно
16.07.2015   //  

КП «Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Оболонського району м.Києва» 9 липня за результатами тендеру уклало угоду з МП «Промкомплекс» на ремонт і техобслуговування ліфтів за 11,76 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Замовлено обслуговування 1 978 ліфтів до кінця поточного року.

Власником фірми «Промкомплекс» є Іван Кукнерик. До кінця 2011 р. Кукнерик був співвласником ТОВ «Ліфт-3», де його партнерами були Наталія Шахмарова і Василь Кононенко – екс-директор Комунального підприємства «Оболонь-Ліфтсервіс», комунальних ліфтовиків Кононенко очолював до 2011 р.

Загалом на участь у тендері подавалися чотири фірми, зокрема виробник ліфтів «ОТІС». Пропозицію цієї фірми відхилили, оскільки одна зі сторінок пропозиції, а саме 257-а із калькуляцією ціни послуг, не містила відбитку штампу.

«ОТІС» намагався оскаржити відхилення в АМКУ, доводячи, що у складі його пропозиції було подано більше 400 сторінок різних документів та розрахунків і відсутність одного відбитку на одній сторінці жодним чином не впливає на дійсність пропозиції в цілому. Однак Антимонопольний скаргу відхилив, оскільки згідно з вимогами ДКТ усі сторінки мають бути завірені, а на вказаній штампу при перевірці таки не виявилося. Окрім того «ОТІС» скаржився на формулювання документації самого замовника: вона не містила інформації щодо строку, протягом якого повинні надаватись послуги, і коли їх треба почати надавати (згідно з протоколом розкриття пропозицій фірма подала розрахунок за місяць). Однак цю скаргу також відхилили – через порушення строків подачі.