«Регіонал» планує побудувати яхт-клуб за рахунок місць відпочинку херсонців
14.07.2015   //  

Херсонська міська рада планує розглянути проект землеустрою ТОВ «ТавріяКримсервіс», за яким фірма має отримати в оренду земельної ділянки на побудову яхт-клуба площею 0,74 га.

Про це йдеться у проекті рішення Херсонської міської ради № 305 від 6 липня 2015 року.

Вперше «ТавріяКримсервіс» подавало проект оренди міської землі під водний клуб та стоянку катерів за адресою місто Херсон, Острівське шосе 36-в у жовтні 2012 року, але тоді не встигло з розробкою документації. В травні 2015 року рішенням міської ради фірмі було продовжено строк дії проекту. Але міським головою через 5 днів це рішення було зупинене.

В своєму розпорядженні мер Володимир Миколаєнко вказав, що його рішення обумовлено діяльністю прокуратури, яка встановила, що план майбутнього яхт-клубу включає в себе частину загальноміських місць відпочинку. Тому мер вирішив повторно винести на голосування питання яхт-клубу.

Власником ТОВ «ТавріяКримсервіс» є депутат від Партії регіонів Комсомольського району міста Херсон Володимир Тартинський. Разом з іншим депутатом від Партії регіонів Херсонської міської ради Володимиром Єремеєвським він є власником цілого ряду підприємств у місті Херсоні: ТОВ «Снабсудосервіс», ТПВ «Постачтехкомплект», ПТ «Ломбард-лідер», ТОВ завод «Прибій».

У березні 2015 року міська рада дозволила фірмі Тартинського ТПВ «Постачтехкомплект» зробити документи по проекту землеустрою щодо відведення ділянки в оренду площею 0,79 га в самому центрі Херсона. До цього саме цю ділянку орендувала теж фірма Тартинського – ТОВ «Снабсудосервіс».