Львів’яни відреставрують винний льох в Ужгороді за 16 мільйонів, дешевших викинули за конфлікт інтересів
14.07.2015   //  

Виконавчий комітет Ужгородської міської ради 8 липня уклав угоду з ТОВ «Будівельна компанія Трансбуд» на реставрацію пам’ятки архітектури національного значення «Амбар та винний льох XVIII ст.» Вартість угоди складає 16,10 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Реставрація проводиться в рамках Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна на 2007-2013 роки  за кошти міжнародної технічної допомоги Європейського Союзу.

Роботи планують завершити до кінця жовтня цього року.

Йдеться про реставрацію мурування фортечних і монастирських стін і башт, складених із
бутового або булижного каменю, реставрацію мурування склепінь та арок, зведення стінок і перегородок, посилення фундаменту, посилення арочного перекриття та антресольного поверху, заміну покрівлі, заміну вікон і дверей, встановлення воріт зі сталі, оздоблення (штукатурення, фарбування, облицювання плиткою), підведення комунікацій, благоустрій території.

Участь у торгах намагались взяти компанії з дешевшими проопзиціями.

«Будівельна компанія Трансбуд» зареєстрована в селі Лисиничі Львівської області. Власниками є Ярослав Ковалишин і Володимир Марценюк.

ПП Проектно-будівельна компанія «Євробуд» Івана Глаголи хотіло за роботи 12,90 млн грн., але його пропозиція була відхилена замовником через конфлікт інтересів. Ця компанія була розробником проектно-кошторисної документації. Фінансування договору за грантові кошти ЄС накладає на організаторів тендеру додаткові обмеження, а саме не допускається будь-якого зв’язку між розробником проектно кошторисної документації та претендентом на виконання робіт. Крім того, фірма не подала виписку з Єдиного держреєстру компаній.

ТОВ «КБК» брало участь у торгах з пропозицією 15,39 млн грн. Однак відомо, що ціна складала тільки 80 балів від оцінки. До 20 балів присвоювалося за умови розрахунку – строк відтермінування платежів.