Чернівецький вуз купив комп’ютери у родичів проректора і знищив документацію
10.07.2015   //  

У Чернівецькому національному університеті відмовилися надати інформацію про закупівлю комп’ютерної техніки у фірми родичів проректора вузу, посилаючись на те, що всі господарські матеріали були знищені. Про це пише Надія Вірна для corruptua.org.

Університет закуповував комп’ютерну техніку у МПП «Німфа». Фірма зареєстрована на близьких родичів першого проректора ЧНУ Романа Петришина. Засновниками і підписанти підприємства є Ярослав та Людмила Петришини.

Журналістка написали запит до університету, аби дізнатись, скільки і на яких підставах закуповувалась техніка у «Німфи». В наданні копій документів Чернівецький національний університет відмовив. У виші пояснили, що «первинна бухгалтерська документація, в тому числі і господарські договори, Чернівецьким національним університетом була знищена у зв’язку із закінченням строків її зберігання».

Втім, керівник юридичного департаменту Центру протидії корупції Олена Щербан запевнила, що бухгалтерські документи не знищуються, а направляються в архів і їх можна там затребувати.

Окрім того в 2014 році ЧНУ уклав договорів на закупівлю товарів і послуг з ТОВ «Видавництво «Наші книги» на суму в 111 тис грн.

Начальником відділу матеріально-технічного забезпечення ЧНУ є Іван Ковбас, а заступником директора та менеджер з розповсюдження ТОВ «Видавництво «Наші книги» – його дружина Ірина Ковбас.