Три рукостискання від крадіжки 2 мільярдів у Аграрного фонду до в.о. генпрокурора Гузира
07.07.2015   //  

Днями у Німеччині арештували Бориса Тимонькіна, який очолював «Брокбізнесбанк» та фінансовий сектор компанії ВЕТЕК Сергія Курченка. На поверхні лежить інтерес наших правоохоронців до викрадення через цей банк 2 мільярдів державних гривень у останні тижні правління Януковича. Однак складається враження, що Генпрокуратурі не треба гайсати по германіям-алеманіям і вимагати екстрадиції банкіра для отримання показів. Досить інформований свідок є безпосередньо у сім’ї Володимира Гузара, який днями очолив Генпрокуратуру не період відпустки (хвороби) Віктора Шокіна. Ось ланцюжок:

Володимир Гузир, перший заступник генпрокурора Цими днями перебуває у центрі скандалу з затриманням двох високопоставлених прокурорів та вилученням під час обшуків півмільйона доларів та купи брильянтів. За версією журналіста Володимира Бойка, це пов’язано з намаганням прокурорських взяти під свій «дах» нелегальний видобуток піску у Броварах, який контролює нардеп В’ячеслав Константіновський. При цьому Бойко вважає, що затримані прокурори були протеже самого Гузара, кар’єра якого у свою чергу пов’язана з нинішнім генпрокурором Шокіним.гузир
Ілля Рафаловський, зять Гузира рафаловский женился1За час подружнього життя з Іриною Гузир розквітнув з невеличкого бізнесмена до призначення у вересні 2013 головою управління цінних паперів «Брокбізнесбанку», звідки звільнився у березні 2014 року – через кілька днів після афери з обналом цінних паперів Національного банку (ОВДП) на 2 млрд грн. через Аграрний фонд та «Брокбізенсбанк».До того займався інвестбізнесом. Мав частку у КУА «Сучасні фінансові інструменти» разом з Мариною Ільченко (працювала у ПУМБ) та Юрієм Сахаровим (керівник казначейського департаменту «Брокбізнесбанку»). У однойменному ТОВ «Сучасні фінансові інструменти» Рафаловський був партнером Петра Переверзєва, який раніше працював у ПУМБ та УМВБ.Ці фірми інвестували у різні бізнеси. Наприклад мали частки у НВК «Укрпектин» (плодоовочевий завод на Київщині), «Курортіндустрія» (Кабмін безуспішно намагається забрати у цієї фірми 2 гектари заповідної землі у Ворзелі, незаконно відданих фірмі під забудову), «Гідроресурс-К» (фірма заволоділа малою ГЕС в селі Криві Коліна Черкаської області і отримала «зелений тариф» до 2030 року).
Валерія Гонтарєва, голова Нацбанку У 2013 була власницею інвесткомпанії ICU була Гонтарєва. Фірма виступала брокером Аграрного фонду в цій оборудці з крадіжкою 2 мільярдів через ОВДП, випущені Нацбанком для Аграрного фонду.

Звісно у тій оборудці головними були не Гонтарєва і не Рафаловський. Можливо, вони навіть не були виконавцями. Але дивним чином порушена після Майдану соковита карна справа про крадіжку купи грошей зараз дивним чином знаходиться у коматозному вигляді. Генпрокуратура намагається отримати арештованого Тимонькіна, який на момент мільярдної оборудки вже був звільнений з банку і перейшов до ВЕТЕК. А голова управління цінних паперів «Брокбізнесбанку», який працював на цій відповідальній посаді від початку і до завершення оборудки, Генпрокуратуру не цікавить. Нічого тягати на допити зятя поважної людини, бо він ще чого доброго спробує порвати ще одні корочки слідчого?

Але звісно не будемо відкидати такий варіант, що ми просто перебільшуємо. І нічого той Рафаловський не може сказати цікавого по «Брокбізнесбанку» Курченка, «довольным лицам» у якому він так намагався «соответствовать»…

про работу и довольние лица

Блог від: Юрій Ніколов