Міноборони за 32 мільйони замовило державним та приватним фірмам запчастини до танків і БМП
06.07.2015   //  

Міністерство оборони України 30 червня уклало низку угод на закупівлю запчастин для бронетехніки на загальну суму 31,85 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Зокрема 14,39 млн грн. витратять на комплекти запчастин, інструментів і приладдя для БМП-2 і танків Т-72 . Постачатимуть державні Житомирський і Львівський бронетанкові заводи.

Ще 1,28 млн грн. піде на блоки та вузли до стабілізатора озброєння БМП-2, замовили у державного концерну «Техвоєнсервіс».

Окрім того 16,08 млн грн. піде на запасні частини до БТР, БРДМ. Їх постачатимуть п’ять приватних фірм:

  • ТОВ «Дніпро Спецтех» (8,81 млн грн.). Засновник – Олександр Носов.
  • ТОВ «НВК «ВК Система» (5,17 млн грн.). Засновники – Валерій і Марина Бутешові.
  • ТОВ «Справа Техніки» (0,53 млн грн.). Засновники – Валентин Грабік, Володимир Левицький, Володимир Тригуба.
  • ТОВ «Автек-Київ» (0,67 млн грн.). Більша частина статутного капіталу належить Парасковії Мещаніній, частку також має ПАТ «ЗНВКІФ «Коннект». Цей фонд контролюється фірмою «Інвестиційні партнери» Андрія Журжія, нині народного депутата від «Самопомочі», а до того – очільника юрдепартаменту групи компаній «Фоззі» Володимира Костельмана.
  • ТОВ «Укравтозапчастина» (0,67 млн грн.). Фірма офіційно належить британській «Айелсі контракт лімітед», котра через кіпрську «Ergofinance Limited» належить місцевій мешканці Родулі Ахілідес. За даними ЗМІ, «Укравтозапчастину» контролює Олег Зімін – один з чотирьох засновників компанії «Укрпромінвест». Основним її власником був нинішній президент Петро Порошенко, його партнерами виступали його армійський друг Ігор Кононенко (нині перший замголови парламентської фракції «Блоку Петра Порошенка»), та студентські одногрупники Кононенка Олег Зімін і Олег Свинарчук (нині змінив прізвище на Гладковський і очолив Міжвідомчу комісію з експортного контролю зброї, контролює компанію «Богдан»).