Аваков кинувся заклади міни у поліцейські підрозділи Згуладзе. Почав з Донецьку
06.07.2015   //  

Міністр фейсбучних справ Арсен Аваков не зніс ганебної піар-поразки, коли у масовій свідомості нову поліцію Києва почали асоціювати з грузинською заступницею міністра Екою Згуладзе. І він вдарив по Донецьку знову ж таки через фейсбук.

Аваков своїм наказом «вивів за штат» усіх 625 працівників департаменту ДАІ Донецької області. Цей процес «очищення від хабарників» міністр не дуже вдало брендував словом «ГАИцид» і ще менш вдало пояснив навіщо це було зроблено.

Виявляється, донецьких даішників зовсім не викидають на біржу праці. А на них дуже розраховують. Мовляв, атестація відсіє поганих і хороші зможуть «готуватись до екзаменів в новий поліцейський патруль».

З урахуванням того, що в Києві з 2000 новобранців поліції лише чотири десятки раніше працювали у міліції, здавалося б ініціатива Авакова нічим не загрожує. У Згуладзе вже є досвід по відділенню зерен від плевел.

Але Аваков тут же і заявив, що Згуладзе не матиме жодного стосунку до Донецької поліції. Її створенням займатиметься начальник донецького УМВС В’ячеслав Аброськін. Тобто коли у Згуладзе дійдуть руки до Донеччини їй просто скажуть, що залишилось пара вакансій, заповнюйте ким хочте. А ми вже за результатами атестації упорались з комплектацією.

Тож залишається сподіватись, що Аваков не встигне зі своїм «ГАИцидом» напартачити зі створенням поліції в Одесі, Львові та Харкові (де навчання вже почалось, або почнеться ближчими днями) та Дніпропетровську і Миколаєві, де Згуладзе збирається почати роботу ближче до кінця року. Але цілком можливо, що його експрес-очищення даішників з перекваліфікацію у поліцію відбудеться у купі інших міст та містечок нашої країни.

Блог від: Юрій Ніколов