Дружину мера Кодими змушують повернути ставок площею 8 га
06.07.2015   //  

Суд зобов’язав ТОВ «Стандарт» повернути Одеській облдержадміністрації ставок площею 7,95 га на території Пиріжнянської сільради. Про це йдеться у постанові Одеського апеляційного господарського суду від 24 червня.

Фірма «Стандарт» отримала ставок в оренду у 2008 році за розпорядженням Кодимської райдержадміністрації строком на 49 років для риборозведення.

Прокуратура подала позов про повернення ставка і стверджує, що Кодимська РДА перевищила свої повноваження і розпорядилася водним об’єктом загальнодержавного значення.

На суді Кодимська РДА погодилась із позовом прокурора і визнала що діяла з перевищенням повноважень, оскільки не отримувала згоди Кабміну на передачу об’єкта в оренду. Крім того, РДА повідомила, що отримувала скарги громадян щодо незаконності використання ставка фірмою «Стандарт».

Власниками «Стандарту» є Віктор Тодорашко і Ольга Склярук, дружина Кодимського міського голови Володимира Склярука, раніше відомого як член Партії регіонів. До обрання мером у 2010 році Володимир Склярук сам був директором ТОВ «Стандарт». Склярук є уродженцем села Пиріжна, де орендувався ставок.