Напередодні призначення Грицака головою СБУ його дружина продала ДУСі м’яса на рекордні 2 мільйони
03.07.2015   //  
У Святошинському районі Грицаки мають сина прокурора, орендують будинок і продають місцевим школам мясо.

У Святошинському районі Грицаки мають сина прокурора, орендують будинок і продають місцевим школам мясо.

Державне підприємство Державного управління справами по обслуговуванню офіційних заходів «Гарант-сервіс» 6 травня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Ольвія-1» на постачання м’яса на 1,86 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Замовлено 23 тони різного м’яса для їдальні №1 ДУС по вул. Банкова, 11. Середня ціна мяса склала близько 80 гривень, однак ціни на окремі найменування у «ВДЗ» не опубліковано (перелік нижче).

ТОВ «Ольвія-1» засновано Ольгою Грицак, дружиною Василя Грицака, якого 2 липня було призначено головою СБУ.

Укладення угоди з «Гарант-сервісом» відбулось незадовго до того, як стало відомо, що Петро Порошенко планує звільнити голову СБУ Валентина Наливайченка і призначити на його місце Грицака.

Для фірми дружини Грицака ця угода з президентською столовою стала рекордною з 2011 року, відколи фірма бере участь у державних тендерах. Загалом за ці чотири роки «Ольвія-1» отримала державні підряди на 8,72 млн грн.

З цієї суми 2,77 млн грн. прийшлось на підряди «Гарант-сервісу». При цьому у 2012 та 2014 роках дружина Грицака отримала замовлення на постачання м’яса для столової ДУС на загальну суму 900 тис грн., а зараз – відразу на вдвічі більшу суму.

Окрім контрактів ДУС «Ольвія-1» вигравала тендери поставки м’яса для Республіканського вищого училища фізичної культури, Київського спортивного ліцею-інтернату, лікарня «Охматдит», Київського національного торговельно-економічного університету та відділу освіти Києво-Святошинської районної державної адміністрації.

За даними “Схем“, фірма була прописана по вул.Паньківській, 5, де знаходяться фірми з групи “Мостобуд” екс-нардепа Володимира Продівуса.

Василь Грицак все життя працював на державну зарплату в СБУ і має подібний мотоцикл Harley-Davidson Sportster XL-1200 ціною в десятки тисяч доларів.

Василь Грицак все життя працював на державну зарплату в СБУ, але має подібний мотоцикл Harley-Davidson Sportster XL-1200 ціною в десятки тисяч доларів.

При цьому син голови СБУ Олег Грицак є заступником прокурора Святошинського району м. Києва, він підтримував державне обвинувачення в суді проти автомайданівців.

Грицак у декларації про доходи за 2014 рік вказав отримання 287 тис грн. доходу у вигляді зарплати.

Ольга Грицак задекларувала понад 150 тисяч гривень доходу, з яких зарплата становить 72 тисячі, а решта – дохід від здачі майна в оренду. При цьому її «Ольвія-1» торік мала лише державні контракти на 2 млн грн.

Кар’єра Грицака безперервно пов’язана зі службою в СБУ з часів СРСР. При цьому у нього є квартира у Києві площею 95 кв м, позашляховик Toyota Land Cruiser та мотоцикл «Harley-Davidson Sportster XL-1200».

На дружину записано ще більше майна: квартира у Києві площею 79 кв м, дві земельні ділянки площею 0,21 і 0,12 га у Вишгородському районі, а також суборендований будинок на 413 м кв у Києво-Святошинському районі. Також на Ольгу Грицак оформлено легковий автомобіль «Ленд Ровер» 2013 року випуску та три вантажівки: «Фольксваген ЛТ», «Фольксваген Кедді» та «Мерседес Спринтер».

НайменуванняТовару Одиницявиміру  Кількість  Ціна за од, грн.
Яловичина тазостегнова   частина кг 2700 ?
Яловиче м’ясо   котлетне кг 3600 ?
Яловичина вирізка філейна кг 1500 ?
Свиняча філейна вирізка кг 1600 ?
Свиняча тазостегнова частина кг 2860 ?
Свиняча корейка кг 1000 ?
Свине м’ясо котлетне кг 4900 ?
Свиняча шийна частина кг 3000 ?
Свиняча лопаткова частина кг 1450 ?
Свиняча корейка без кістки кг 600 ?
Загальна вартість     1 859 748