Близнюк і Пшонка досі заробляють на ринку пасажирських перевезень Краматорська
02.07.2015   //  

До літа 2017 року перевозити пасажирів в Краматорську будуть ТОВ «Юмвоса» та ПрАТ «АТП-11410», які отримали в користування від міської влади 32 маршрути. Про це повідомляють «Наші гроші. Регіон».

Конкурс на перевезення був проведений ще в 2012 році, його умови були виписані під конкретних перевізників. Головою конкурсної комісії тоді був заступник міського голови Андрій Безсонній, який до цього працював керівником «АТП-11410».

Самі маршрути були розподілені між підприємствами порівну – кожне з них отримало як невигідні приміські маршрути, так і досить привабливі маршрути в середині міста.

ПрАТ «АТП-11410» зареєстровано у Краматорську. Найбільшим пакетом акцій (31%) цього підприємства володіє Сергій Близнюк – син колишнього міністра ЖКГ та губернатора Донеччини Анатолія Близнюка. Ще 29% належить офшору «Ганадо тред інк» з Антильських островів. Через цей офшор родина Близнюків контролює ще кілька краматорських підприємств, зокрема Старокраматорський машинобудівний завод.

17% акцій «АТП-11410» володіє керівник підприємства Сергій Дубовий.

Власником невеликого пакета підприємства є і народний депутат з президентської фракції Максим Єфімов, який був вибраний в Раду на мажоритарному окрузі в Краматорську.

ТОВ «Юмвоса» також  зареєстровано у Краматорську. Розмір статутного фонду підприємства становить всього 375 грн й сформований він п’ятьма фізичними особами. Кінцевим бенефеціарем цього перевізника є Володимир Рогоза. Офіційно ТОВ «Юмвоса» не пов’язана з  впливовими краматорчанами, але той факт що фірма багато років успішно конкурувала з бізнесом родини Близнюка каже про наявність впливових партнерів. Неофіційно декілька джерел «Наших грошей» з міськради такими покровителями підприємства називали родину колишнього генерального прокурора Віктора Пшонки. Але офіційного підтвердження цьому немає.

Нагадаємо, Краматорськ нині є столицею частини Донецької області, вільної від проросійських сепаратистів. Тут базується Донецька облдержадміністрація і офіс губернатора Павла Жебрівського.