Ахметов виграв 55 мільйонів на ремонт шахтарського обладнання у Вугледарі
01.07.2015   //  

ДП «Шахта «Південнодонбаська №3 ім. М. С. Сургая» 17 червня за результатами тендеру уклало угоди з ПАТ «Криворізький завод гірничого обладнання» на ремонтні роботи загальною вартістю 54,86 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Замовлено капремонт кріплень, конвеєра і редуктора, а також наладка під’ємних машин турбокомпресорів, вентіляційних установок, насосів та конвеєрів.

«Шахта «Південнодонбаська» знаходиться у Вугледарі, на контрольованій українськими військами території.

Єдиним акціонером Криворізького заводу у є кіпрська компанія «Ukrainian Machine Building Holding Limited» (UMBH) з групи Ріната Ахметова.

Компанія регулярно розігрує тендери вугільників з ТОВ «Компанія «Гірничі машини» – вона має таку ж назву, як машинобудівельний холдинг «Гірничі машини» Ахметова, й хоча офіційно належить панамському офшору «Севард трейдінг інк. (Sevard trading inc.)», директором ТОВ записана Юлія Рибалка, також відома як бухгалтер холдингу Ахметова й у звітності на SMIDA значиться контактною особою ПрАТ «НВК «Гірничі машини».

Натомість на нинішньому тендері у заводу було шість конкурентів: ті самі «Гірничі машини», ТОВ «Вуглетехнік» (Марини та Володимира Вишневецьких, фірма входить у структуру їхнього люксембурзького холдингу «Coal Energy S.A.»), «Донбасвуглеавтоматика» (повязане з Сергієм Кузярою, котрого називали вугільним менеджером групи Януковича-Гуменюка), «Кант» (Наталія Клейно та Давид Жеребчевський), «Денатек» (Дениса Рябчого) і «Альттранс» (власник Ігор Кіктєв, нещодавно розіграли зі зв’язаною фірмою 130 млн грн. у «Селидоввугілля»).