У Вінниці за 17 мільйонів реконструюють дитсадок дорожче, ніж будують нове житло
30.06.2015   //  

Департамент капітального будівництва Вінницької міськради 23 червня уклав угоду з ТОВ «Олеріт» на реконструкцію дошкільного начального закладу по вул.Порика,5а. Вартість угоди складає 17,22 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Заклад розрахований на 190 дітей. Загальна площа будівлі становить 1867 кв м. У списку робіт – перепланування приміщень першого і другого поверху, влаштування шатрового даху, заміна вікон, утеплення стін і горища, здійснення прибудови під пральню, опорядження приміщень, підведення побутових комунікацій.

У перерахунку на метри вартість реконструкції становитиме 9,2 тис грн. Це дорожче від житла у окремих новобудовах Вінниці. Наприклад, ЖК «Сімейний» рекламує квартири на початку будівництва приблизно по 7 тис грн. за квадратний метр, тобто дешевше від реконструкції вже існуючої будівлі під дитсадок.

Всього на тендер надійшло сім пропозицій. Пропозиція «Олеріт» виявилась найдешевшою. З них відхилили тільки одну вартістю 17,23 млн грн. від ФОП Андрій Гринь. Причиною відхилення було те, що підприємець не підтвердив досвіду виконання аналогічних договорів, а також в його ліцензії не значились види роботи, необхідні для реконструкції дитсадка.

Фірмою «Олеріт» володіють Олег і Ріта Гончарі. Раніше «Олеріт» тендерів не вигравав. У 2008 році ПМП Фірма «Арконі» Олега Гончара отримувала підряд на завершення реконструкції дев’ятого поверху Вінницького міськвиконкому вартістю 0,92 млн грн.