У харківського «регіонала» забрали землю в елітному селищі, де він збирався побудувати базу відпочинку
26.06.2015   //  

ПАТ «Трест Житлобуд – 1» має повернути державі земельну ділянку площею 5,50 га, вартість якої оцінена в 1,4 5 млн. грн.

Про це йдеться у рішенні Господарського суду Харківської області від 9 червня.

В 2013 році Старосалтівська селищна рада затвердила тресту проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки у користування на умовах оренди для розміщення бази відпочинку на 200 місць. Дозвіл на виготовлення відповідного проекту землеустрою фірма отримала від уповноважених державних органів ще в 2007 році.

Але в суді прокуратура вказала, що термін дії дозволу на розробку проекту землеустрою закінчився в 2010 році. Саме до цього терміну Старосалтівська рада мала його затвердити. Після цього терміну земля могла передаватися в оренду тільки за результатами аукціону.

Крім того, в суді було встановлено, що в держреєстрі речових прав на нерухоме майно відсутня реєстрація договору оренди спірної земельної ділянки. Тобто, рішення органу місцевого самоврядування не було реалізовано.

Колегія суддів також установила, що частина спірної земельної ділянки, запропонованої для відведення, можливо знаходиться в користування державного підприємства «Вовчанське лісове господарство». А це землі лісогосподарського призначення і їх передача в оренду має інші механізми.

Тому суд вирішив задовольнити позов прокуратури і скасувати рішення Старосалтівської селищної ради про затвердження проекту землеустрою ПАТ «Трест Житло буд-1» для будівництва бази відпочинку.

ПАТ «Трест Житлобуд-1» контролюється Олександром Харченко, депутатом Харківської обласної ради від Партії регіонів.