Директор комунальної «Фармації» протринькав 200 тисяч у Парижі
24.06.2015   //  

Фінансовий аудит діяльності КП «Фармація» а 2013-2014 р.р. виявив порушень на 12,14 млн грн. Про це повідомляється у звіті про результати перевірки, оприлюдненому КМДА,

Аудитори встановили, що показники звітності 2013 року та 9 місяців 2014 року не відображають реального фінансового стану КП «Фармація». Зокрема через неефективне управління колишнім менеджментом підприємство зазнавало збитків, однак штучно приховувало їх у звітності – наприклад, через недостовірний облік лікарських засобів в аптеках.

Виявлені незаконні та зайві витрати колишнього генерального директора Клімова О.І. на загальну суму 213,7 тис. грн. Ці гроші він витратив на особисті потреби під час відрядження до Парижу.

Втрати у розмірі 2,41 млн грн. «Фармація» зазнала внаслідок розбіжності вартості лікарських засобів – між фактичними даними аналітичного обліку аптек та аналогічними даними синтетичного обліку КП.

Ще 1 млн грн. комунальні аптеки втратили через відсутність дієвої претензійної роботи по стягненню боргових зобов’язань. Тобто боржники не розрахувалися по контрактах, а КП не стягнуло з них борг у визначені законом терміни, таким чином КП фактично віддало товари, роботи і послуги безоплатно. Боргів на суму ще 5,27 млн грн. комунальники приховали від обліку – це борги, стосовно яких існують сумніви щодо повернення.

Крім того, аудитори обрахували втрачену можливість отримання додаткових доходів на близько 1 млн грн. Це сталося внаслідок зміни постачальника лікарських засобів із виробника Корпорації «Артеріум» на посередника ЗАТ «Медфарком-Центр». Під час аудиту з’ясували наявність родинного зв’язку між начальником відділу постачання КП «Фармація» та гендиректором ЗАТ «Медфарком-Центр». На думку аудиторів цей зв’язок міг впливати на розрахунки між комунальниками й фірмою.

Довідково:

КП «Фармація» займається гуртовим та роздрібним продажем ліків та виробів медичного призначення, виготовленням ліків за рецептами, забезпечує лікарськими засобами пільгові категорії населення.

Олег Клімов очолив підприємство у червні 2012 р. й займав цю посаду до серпня 2014 р., коли його звільнив мер Києва Віталій Кличко у зв’язку з викладеними вище результатами аудиту.

Директором «Медфарком-центру» є Михайло Бабенко. Хто очолює відділ постачання КП «Фармація» на сайті підприємства не вказано.