На Кіровоградщині фірма отримала договір на опалення шкіл без ліцензії
23.06.2015   //  

Суд визнав недійсним договір між відділом освіти Світловодської РДА та ТОВ «Світекоенергія» про опалення двох шкіл вартістю 0,53 млн грн.

Таке рішення прийняв Господарський суд Кіровоградської області 10 червня 2015 року.

Договір з «Світекоенергія» було укладено в лютому 2015 року за результатами тендеру на використання державних коштів. З матеріалів справи відомо, що тендерний комітет уклав договір за переговорною процедурою, мотивуючи це відсутністю конкуренції.

«Світекоенергія» мала протягом року здійснити поставки гарячої води та тепла, використовуючи для їх виробництва альтернативні види палива. В пакеті документів, які були надані тендерному комітету, фірма надала копію ліцензії, яка підтверджувала наявність права займатися виробництво теплонергії.

Але прокуратура в суді заявила, що у фірми не було дозволу на таку господарську діяльність. А ліцензія, копію якої була раніше надано, належить ПП «Еру Трейдінг» і не має жодного відношення до ТОВ «Світекоенергія».

Суд задовольнив позов прокуратури і визнав недійними договір між відділом освіти Світловодської РДА та ТОВ «Світекоенергія».

В свою чергу, засновник та керівник фірми Олександр Опришко в інтерв’ю ЗМІ раніше підтвердив, що підприємство справді не отримувало ліцензію в Нацкомісії, що здійснює державне регулювання в сферах енергетики та комунального господарства. За словами Опришка, послуги з отримання ліцензії їм надала приватна компанія-посередник.

Відмітимо, що через тиждень після підписання договору з «Світекоенергія» начальник відділу освіти районної державної адміністрації Сачевська Л.Р. на сесії райради повідомила, що фірма вже модернізували дві шкільних котельні.