«Вінницяобленерго» розпиляло 14 мільйонів на лічильниках між кіпріотами Григоришина
20.06.2015   //  

ПАТ «Вінницяобленерго» 10 червня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Енерго Контроль» на закупівлю лічильників на суму 14,40 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Замовлено 37 524 однофазних електронних двохелементних лічильників по 384 грн./шт.

Фірма «Енерго Контроль» була заснована на початку 2013 р. і за цей час отримала замовлень на 25,68 млн грн., усі від Вінницького обленерго. При цьому приписаний «Енерго Контроль» по вул.Енергетичній,5 у Вінниці – там же знаходиться «Вінницяенергоналадка». Це підрозділ «Вінницяобленерго», який зокрема займається ремонтом і техобслуговуванням лічильників.

Власниками компанії є кіпрські «Ленсар Трейдінг Лімітед» і «Сетемпіо Холдінгс Лімітед».

Перша фірма, «Ленсар», також є співвласником ТОВ «ІК «Інвест Буд», на неї фірму переписали у 2011 р., а до того співвласником був «Енерджі стандард пауер лімітед» з групи Костянтина Григоришина.

Щодо «Сетемпіо», то на неї в 2011р. перереєстрували компанію ТОВ «ДП Лео» (нині ТОВ «Енерджі інжиніринг»), котрою до того володіла «Група Енергетичний Стандарт» – Україна» того ж Григоришина.

Єдиним конкурентом при цьому було ТОВ «Проматом». Ця компанія була заснована фірмою «Energy Standard Group S.A.» Костянтина Григоришина, однак згодом її переоформили на три кіпрські компанії: «Кінтук холдінг лімітед», «Мораіс інвестментс лімітед» і «Рафтена трейдінг лімітед».

Перші дві з перерахованих – «Кінтук» і «Мораіс» – нині входять до складу власників згаданого вище «Інвест Буд» разом із «Ленсаром». Тобто конкурентами на нинішньому тендері обленерго були бізнес-партнери.

Нагадаємо, «Вінницяобленерго» контролюється Костянтином Григоришиним, 50% через «Луганське Енергетичне Об’єднання», ще 22% через кіпрську «Garensia enterprises limited».