Вільногірський ГЗК розіграв 36 мільйонів у оточенні свого начальства
18.06.2015   //  

«Вільногірський гірничо-металургійний комбінат», який є філією ДП «Об’єднана гірничо-хімічна компанія», 10 червня за результатами тендеру уклав угоду з ТОВ «Енерджі трейд груп» на постачання палива на 36,21 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Замовлено 1 500 т дизельного палива, постачатимуть наливом до кінця поточного року. Ціна за тонну склала 24 140 грн. Станом на момент підписання угоди ринкова гуртова ціна на дизель складала 19 150 грн./т, наразі він подорожчав до 20 260 грн./т.

Спочатку єдиним критерієм оцінювання пропозицій виставили ціну, однак потім замовник змінив принцип обрахунку, відвівши 10% на імпортну складову в формуванні ціни.

Власником компанії «Енерджі трейд груп» є белізький оффшор «Редшир Солюшнз лтд.» (Redshire Solutions ltd.).

«Енерджі трейд груп» є співзасновником ТОВ «ТД «ЕКО – Сервіс» разом з Ігорем Ведутою, котрий у свою чергу є співзасновником благодійного фонду ім. Віктора Замули «Наше місто». Серед засновників цього фонду є екс-заступник директора «СхідГЗК» Руслан Журило. Нещодавно Журило очолив держпідприємство «Об’єднана гірничо-хімічна компанія», за яким закріплено майнові права на Іршанський ГЗК і Вільногірський ГМК, відібрані державою у групи Дмитра Фірташа за допомоги групи дніпропетровського губернатора Ігоря Коломойського.

«Енерджі трейд груп» почало брати участь в державних тендерах з кінця 2010 року, виграючи торги виключно «Східного ГЗК», на яких єдиним конкурентом фірми найчастіше був «Діамантбанк» Давида Жванії. Рахунки фірма також тримала у «Діамантбанку».

Єдиним конкурентом на нинішніх торгах було ТОВ «Реймс Транспорт», яке було засноване у 2012 р. Євгеном Рябіковим, однак наразі належить панамській фірмі «Даллас Енерджі С.А.» (Dallas Energy S.A.). За даними на офіційному сайті «Реймс Транспорт», компанія є офіційним представником німецької машинобудівельної компанії «Герман Паус Машиненфабрик ГмбХ».

Разом з тим «Реймс Транспорт» приписаний в Києві по вул. Єреванська,12. Таку ж юридичну адресу має ТОВ «Атлантік Бізнес Груп» Миколи Кобилянського, котрий відомий як власник ТОВ «ІК «Будинок металу», що зареєстроване у Жовтих Водах Дніпропетровської обл. на вул. Гагаріна, 40,корп.35. За цією ж адресою прописане і ТОВ «Атомінвестбуд», засновником котрого раніше був згадуваний вище Руслан Журило.