Партнери донецьких продали сумчанам вживаних тролейбусів на 15 мільйонів
17.06.2015   //  

Сумської міськради «Електроавтотранс» 5 червня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Торговий Дім «Літан» на постачання вживаних тролейбусів на суму 14,94 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Придбано 20 тролейбусів по 0,75 млн грн. за штуку. Відомо, що «Електроавтотранс» вимагав аби тролейбуси виготовлені не раніше 1991 року і експлуатувались у країнах Євросоюзу. Однак жодних даних про те, які саме тролейбуси було придбано, у «ВДЗ» не опубліковано.

Нагадаємо, у березні «Електроавтотранс» замовив дев’ять нових тролейбусів по 2,59 млн грн. виробництва «Богдан Моторс» Олега Свинарчука (Гладковського), яке раніше належало Петру Порошенку.

На тендер по вживаним тролейбусам також заявлявся волинський ФОП Шворак Анатолій Іванович, який пропонував тролейбуси по 650 тис грн. Однак дешевшу заявку було відхилено через претензії до оформлення довідок.

Дніпропетровське ТОВ «Торговий Дім «Літан» засновано Дмитром Науменком і Олегом Суховим. Вони також є співзасновниками ЗАТ «Літан». Разом з ними до списку власників входить директор ККП «Донелектроавтотранс» Володимир Захаров, депутат Донецької міськради від Партії регіонів, та Геннадій Олійник, директор донецького комунального підприємства «Облелектротранс». З липня 2013 року ЗАТ «Літан» перебуває в стані припинення через банкрутство.