Кіровоградська міськрада здає землю дешевше півтори гривні за сотку
17.06.2015   //  

Суд відмовився задовольнити скаргу Кіровоградської міськради, в якій вона просила збільшити товариству автолюбителів «Дружба» плату за оренду земельної ділянки в 33 рази.

Відповідне рішення прийняв Дніпропетровський апеляційний господарський суд.

27 лютого 2013 року ТА «Дружба» взяло в оренду на 10 років земельну ділянку по вул. Академіка Корольова, 24-а, загальною площею 4,47 га. З того часу товариство сплачує орендну плату в розмірі 609,10 грн. В судовому рішенні сказано, що це трикратний розмір земельного податку.

В серпні 2014 року Кіровоградська міськрада звернулась до господарського суду Кіровоградської області з позовною заявою в котрому просила внести зміни до договору та визначити розмір орендної плати в розмірі 3% від нормативної грошової оцінки земельної ділянки. Таким чином, ціна оренди зросла б до 20,30 тис. грн. на місяць.

Апеляційний суд встановив, що позивач не довів доказів факту опублікування у встановлені законодавством строки та порядку рішення міськради №2904 від 03.12.2009, на яке посилається в своєму позові. Бо саме це рішення визначає середню базову вартість одного квадратного метра земель міста Кіровограда і, відповідно, розмір орендної ставки. Тому суд відмовився внести зміни до договору оренди.

В юридичному департаменті Кіровоградської міськради кореспонденту «Наших грошей» повідомили про підготовку скарги на це рішення суду. Але в цьому судовому рішенні від 20 травня вказано, що на його оскарження відводиться двадцять днів.

Засновниками ТА «Дружба», котрий розпочав свою діяльність ще в 1987 році, є Чабан Юрій Дмитрович, Пономаренко Олександр Васильович та Віктор Васильович Захарчу. Підписантом та керівником згідно даних держреєстру є Володимир Валентинович Бєлявський.