Тюремники купили харчів на 91 мільйон у «розпиловщиці» та партнера нардепа «УДАРу» і «родоводівців»
16.06.2015   //  

Державна пенітенціарна служба України з 26 травня по 9 червня уклала низку угод на постачання харчів на 91,03 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Тендери були оголошені у січні, однак вони затягнулись аж до літа через неодноразові скарги до АМКУ з боку самих переможців тендеру та фірм, які не були допущені до участі. При цьому замовник також по ходу змінював кваліфікаційні умови тендеру, додаючи вже після оголошення торгів нові вимоги щодо подання нових довідок.

Заморожену курятину І категорії придбано у ТОВ «Поділля промпостач» по 32,70 грн./кг.

Заморожена риба (путасу, сардинела, піленгас) коштувала 52-52,50 грн./кг. Соняшникова олія обійшлась у 25-31 грн./кг. Ці замовлення розділили «Поділля промпостач» та ТОВ «Гран-терра».

Засновниками ТОВ «Гран-Терра» є Олена і Євген Пічули, директором – Валерій Пічул. Фірма заснована у Києві 2010 р., має 50 тис грн. статутного капіталу, вигравати тендери Державної пенітенціарної служби почала у 2014 році.

Телефон, який «Гран-Терра» вказала при реєстрації в ЄДР і при участі в торгах – (044) 289-35-27. Це контактний номер фірми «Центр Аудит Сервіс» – це аудиторська компанія Валерія Пічула.

Наразі Валерій Пічул є співвласником і директором фірми «АРД Фінанс». Разом з ними частки в цій компанії мають:

– народний депутат Валерій Іщенко (у 2012 р. обраний від УДАРу, а в нинішньому скликанні – від БПП),

– колишній акціонер на віце-президент «Родовід Банку» Сергій Дядечко,

– колишній акціонер і президент того ж «Родоводу» екс-нардеп Сергій Бубка,

– колишні голови правління «Родоводу» Денис Горбуненко і Дмитро Єгоренко.

Нагадаємо, Дядечко і Бубка були акціонерами «Родоводу», коли він контролювався угрупування екс-нардепа від Партії регіонів Юрія Іванющенка.

Хмельницьке ТОВ «Поділля Промпостач» зареєстроване на Марину Ставську і Володимира Павенського.

У 2008-2011 рр. Павенський очолював ДП «Цукровик Поділля» крупного виробника цукру ТОВ фірма «Астарта-Київ» Віктора Іванчика і Валерія Короткова.

Марина Ставська відома як співзасновниця севастопольського ТОВ «ВКП «Броксервіс». Підприємство регулярно вигравало Держрезерву і Аграрного фонду, де її конкурентами виступали фірми партнерів Ставської.

«Поділля промпостач» зайшло у державні тендери у листопаді 2014 року, отримавши підряди Держрезерву і тюремників на 108,84 млн грн. «Гран-терра» зявилось на тендерах тюремників і військових у цей же період, отримавши підряди на 66,91 млн грн.