СБУ купило десяток японських позашляховиків за 8 мільйонів
16.06.2015   //  

Департамент господарського забезпечення Служби безпеки України 10 червня уклав угоду з ТОВ «Ніко Центр Київ» на закупівлю автомобілів на суму 7,62 млн грн. про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Придбано десять позашляховиків Mitsubishi Pajero Sport по 762 тис грн.

В чому полягає спеціалізованість автівок невідомо, оскільки закупівля проводилася за переговорною процедурою, відтак технічна документація з даними щодо комплектації на ВДЗ не оприлюднена.

Автівки закупили без відкритих торгів, обґрунтовуючи це нагальною потребою та відсутністю часу на проведення конкурентної процедури в умовах особливого періоду, тобто з посиланням на п 3 ч 2 статті 39 Закону «Про здійснення державних закупівель» і на указ «Про часткову мобілізацію», які дозволяють проводити переговорні закупівлі, якщо йдеться про нагальну потребу силових відомств – Міноборони, Нацгвардії тощо.

«Ніко Центр Київ» є офіційним дилером Mitsubishi, фірма належить кіпрській «Ніко Авто Холдінг Лімітед», власність котрої заведена на кіпрських директорів, в Україні холдингом керує холдингом Дмитро Барановський.