Прокуратура допомогла «регіоналу» зберегти два гектара землі в Харкові
16.06.2015   //  

Господарський суд міста Харкова через неправильне оформлення повернув без розгляду позов прокурора Дзержинського району міста, в якій той вимагав скасування рішення Харківської міськради про передачу обслуговуючому кооперативу «Житлово-будівельний кооператив «Слобожанка» двох земельних ділянок площею 2,13 га.

Про це йдеться в ухвалі суду від 8 червня.

Відмову в прийняті позовної заяви суд аргументував тим, що прокурор порушив вимоги п. 2 ч.1 ст. 57 Господарського процесуального кодексу України. Ця норма вимагає, щоб позивач надав суду документи, що він відправив позивачу копію позивної заяви. Документ про відправлення поштою має подаватися в оригіналі. В даному випадку прокурор надав позовних документах лише копію відправлення кореспонденції. Тому суд ухвалив про повернення позовної заяви без розгляду.

«ЖБК «Слобожанка» отримала від Харківської міськради у власність дві земельні ділянки площею 1,51 га та 0,62га по вулиці Дерев’янка, 19 в лютому 2010 року.

Засновниками ОК «ЖБК «Слобожанка» є Наталія Калашник, Раїса Гринько та Олександр Грінко. Останній – директор проектного інституту «Нафтогазтехніка» та член фракції Партії регіонів Харківської міськради.

За даними ЗМІ, у 2013 році Грінько був фігурантом кримінальної хроніки. Він постраджав від шахраїв, які «продали» йому три магазини на Хрещатику за 60 мільйонів гривень. Лише під час четвертої угоди Грінько дізнався, що шахраї не мають ніякого відношення до цих магазинів.