У Харкові зупинили скандальний самобуд «Набережного кварталу»
14.06.2015   //  

Департамент Державної архітектурно-будівельної інспекції у Харківській області скасував реєстрацію повідомлення житлово-будівельного кооперативу «Набережний квартал схід 2» про початок будівництва багатоквартирних житлових будинків у місті Харкові на вулиці Клочківській, 276г.

Про це повідомили у прес-службі держінспекції.

Підставою для скасування реєстрації документу стали недостовірні відомості наведені забудовником у повідомленні. А тому, ДАБІ визнала згадане будівництво самочинним.

Як повідомляли харківські ЗМІ, наприкінці травня жителі міста перекрили дорогу в знак протесту проти будівництва. Мітингувальники вийшли з транспарантом «Квартирна афера ЖК «Чайка» і стали поперек проїжджої частини, перегородивши рух автомобілів.

За словами віце-мера Харкова Ігора Терехова, забудовник уклав договір оренди на земельну ділянку ще в 2007 році терміном до 2030 року. У компанії є дозвіл тільки на підготовчі роботи, але не на знесення зелених насаджень, а тим більше на будівництво.

Забудовник зареєстрований у Хмельницькій області. Власниками є Олександр Єрьоменко, Анатолій Попов і Юлія Трофімченко.

У ТОВ «Житлово-будівельний кооператив «Набережний квартал-1» партнером Єрьоменко та Попова є Юрій Сусляк. Він відомий як засновник «NK group».

За даними ЗМІ, «Набережний квартал» – бренд під яким реалізуються кілька проектів житлових комплексів у різних українських містах: Хмельницькому, Рівному, Дніпропетровську, Тернополы, Житомирі, Львові, Одесі, Чернівцях і т.д.

У Рівному та Львові житлові комплекси опинялися в епіцентрі скандалів. В Рівно якість будинку не задовольнило покупців, а у Львові мешканців прилеглих будинків обурювало відсутність у забудовника необхідної дозвільної документації. В обох випадках від імені житлових комплексів «Набережний квартал» конфлікт з жителями залагоджував Юрій Сусляк.